БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение за

...
БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение за
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение за РСМ докато Скопие не изпълни ангажиментите си

БСП няма да поддържа каквото и да е предложение за Северна Македония до момента в който Скопие не извърши уговорките, залегнали в контракта от 2017 година и декларацията на Народно събрание. Това съобщи ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски, съобщи Българска национална телевизия.

След като за втори ден съвещанието на Народното събрание беше провалено поради липса на кворум, от " Българска социалистическа партия за България " дефинираха дейностите на парламентарните групи, които не влязоха в зала като бойкот на Народното събрание.

" Вече 8 дни новата коалиция няма ръководител на българския парламент. Новото ръководещо болшинство ГЕРБ, Движение за права и свободи,ИТН и " Възраждане " си играят с страната. Позицията на Българска социалистическа партия е, че до момента в който не бъдат изпълнени уговорките, залегнали в контракта от 2017 година и декларацията на Народно събрание, няма да подкрепим каквото и да е предложение за Северна Македония. Но това не значи, че разискването би трябвало да спре. Това не значи че българските жители не би трябвало да бъдат осведомени и че на българския народ не би трябвало да му бъде обяснено какво се предлага и какво нарушава или не националните ползи. ", съобщи Свиленски.

Той изрази опасения, че актуализацията на бюджета може да бъде неодобрена.

" До края на седмицата трябваше да бъдат признати бюджетите на ДОО и НЗОК, с цел да може пенсионерите да получат пенсиите си, само че това евентуално няма да се случи. Трябваше да бъде признат и държавният бюджет, само че той евентуално ще бъде неодобрен или засипан с толкоз оферти, че да се блокира работата по него. ", уточни ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР