БСП няма да подкрепи кабинет на ПП-ДБ заради позицията им

...
БСП няма да подкрепи кабинет на ПП-ДБ заради позицията им
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП няма да подкрепи кабинет на ПП-ДБ заради позицията им за Украйна

Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинет на ПП-ДБ поради позицията им за Украйна. Това разгласи пред бТВ депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

 

„ Отказахме поддръжка за първия мандатоносител, тъй като имаме цялостно разминаване във вижданията си с ГЕРБ по отношение на фискалната политика на страната, защото вижданията на Българска социалистическа партия са на основата на европейския опит. Прилагайки европейски опит, ние няма по какъв начин да се съгласим да се слага някаква фикс концепция за 2-3% бюджетен недостиг, което значи заледяване на приходи, рязане на разноски. Не може една социалистическа партия да прави отстъпления от обществената политика, които са с явен отрицателен резултат “. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в ефира на bTV.

 

Социалистът уточни, че Българска социалистическа партия има съществени разлики с ГЕРБ и във връзка с външната политика и добави, че позицията на партията на социалистите остава безапелационна: „ Ние не сме съгласни България да взе участие в непознати геополитически игри и най-бедната страна на Европейски Съюз да заплаща цената на играта на огромните играчи на геополитическата сцена. Българска социалистическа партия пази българския народен интерес “, безапелационен бе проф. Гечев.

В ефира на bTV той съобщи, че въпросът към Гешев не е бил причина за оттегляне от диалозите на социалистическата партия с ГЕРБ: „ Учуден съм, че се вършат опити позицията на Българска социалистическа партия да бъде обяснена с игри, които разиграват други партии, тъй като Гешев, неговият заместител и зам.-шефът на следствието са все хора, препоръчани от ГЕРБ.

 

Ние обявихме, че имаме разминавания с ГЕРБ още след първата и втората среща с тях и обявихме, че оттегляне от обществената европейска стратегия няма да създадем и сме повторили повече от хиляди пъти, че няма да влизаме в геополитически игри за сметка на българския народ “, уточни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.

 

На въпрос по отношение на готовността на социалистическата партия да получи третия мандат, проф. Гечев отговори: „ Ако третият мандат пристигна при нас, ще създадем опит да бъде формирано държавно управление, само че няма да променим своите кардинални позиции. Ако останалите са съгласни да пазиме ползите на българските жители и на България, тогава може да има кабинет. Ако не са съгласни, дано си вършат кабинет те “, сподели той и уточни, че разлика сред първите две партии няма, защото те имат идентични стопански и геополичитески позиции.

В началото на седмицата водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че партията няма да поддържа Мария Габриел за държавно управление поради ясно изразената от ГЕРБ политика за пращане на оръжие на Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР