БСП няма да подкрепи кабинет на Борисов, а програмен, национален

...
БСП няма да подкрепи кабинет на Борисов, а програмен, национален
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП няма да подкрепи кабинет на Борисов

БСП няма да поддържа кабинет на Борисов, а програмен, народен кабинет, който е формиран да реши 3-4 задания, подсилен от оптимално доста обединения. Позицията ни е ясна, поредна и безапелационна. Учудвам се, че се чуват разнообразни тълкования. 

Това изясни заместник-председателят на Българска социалистическа партия Георги Свиленски в ефира на Би Ти Ви. По-рано през днешния ден сътрудника му Атанас Зафиров сподели, че Българска социалистическа партия би подкрепила програмно експертно държавно управление, само че не отговори с твърдо " не " на въпрос за поддръжка на държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС.

Свиленски посочи, че левицата не би подкрепила нито министър председател Борисов, нито министър председател Делян Пеевски, нито министър председател Димитър Главчев, тъй като са политически лица. И то обаче не отговори еднопосочно дали групировката му би подкрепила сходно експертно държавно управление с първия мандат, който се поставя на ГЕРБ като първа политическа мощ.

По-рано през днешния ден водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани Бойко Борисов да покани  евроатлантическите партии на договаряния за основаване на кабинет.

Ние сме българска партия, пазиме ползите на България, отговори Свиленски на въпрос дали Българска социалистическа партия се усеща като евроатлантическа партия.

" Ако знаехме за какво са такива, нямаше да бъдат такива ", отговори аленият народен представител на какво се дължи ниският резултат на левицата на изборите. Разказа, че е обиколил цялата страна по време на акцията, обсъждал е казусът с други социалисти, само че никой не е дал причина. А че резултатите са пагубни, удостовери и Свиленски.

" Никога не съм си мислил, че този индивид ще влезе в българския парламент ", разяснява той новата мощ в Народно събрание " Величие ".

Нинова като един европейски политик пое отговорност за резултата от изборите и подаде оставка. Тя бе определена на директен избор от членовете на Българска социалистическа партия. Тя, откакто не е удовлетворена от резултата на изборите, подаде оставка. Нинова има право на последващо кандидатирана. Призовавам всички смелчаци, които в този момент събират подписки, който знае да сплоти лявото, да води Българска социалистическа партия и България, да излезе, да си каже визията за Българска социалистическа партия и България, а не да търсят подмолни способи за смяна на устава. Дали Нинова ще се яви - това е нейна работа, сподели Свиленски за оставката на лидерката си
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР