БСП няма да подкрепи декларацията за членство на Украйна в

...
БСП няма да подкрепи декларацията за членство на Украйна в
Коментари Харесай

БСП иска остаката на Тагарев: Вреден е за България

Българска социалистическа партия няма да поддържа декларацията за участие на Украйна в НАТО, това съобщи водачът на партията Корнелия Нинова на брифинг в коридорите на Народното събрание.

" Сериозните и огромните страни членки - Съединени американски щати, Германия, Франция, Унгария изразяват запаси и има изявления даже на Байдън и Столтенберг , че би трябвало да се въздържат на този стадий от позиция за приемане на Украйна в НАТО и, че това би изправило целия алианс против Русия, а това значи международна война. Нашите подмазвачи и слагачи бързат да бъдат по-католици от папата и да заявим безапелационна позиция за приемането на Украйна в НАТО, без да регистрират обстоятелството, че сме на няколкостотин километра от спора и можем д а бъдем превърнати освен в прифронтова страна, само че и в жертва на тази война. Затова изрично се противопоставяме и няма да подкрепим тази декларация ", уточни Нинова. 

Тя изиска и незабавната оставка на военния министър Тодор Тагарев.

“Относно предлагането на Тагарев за възможното разполагане на база на НАТО в Черно море - ние желаеме неотложно оставката му. Той е нездравословен за България. Действията и думите му са рискови за националността сигурност, за жителите, за мира и за неутралитета, за който настояваме ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

По думите ѝ в доста незабавен порядък се бърза да се одобри решение за продажба на двата реактора за „ Белене ”.

„ Ще гласуваме срещу, несъмнено . Бърза се поради визитата на президента Зеленски в България. Целта, която афишират не е същинската. С продажбата на двата блока се цели да се завърши вечно с плана „ Белене ”. Както и да се скрие една спекулация. България е платила 600 милиона за съоръжение, което го няма. А на площадката има съоръжение за към 250 милиона. Разликата е потънала в нечий джобове. И с тази договорка се цели да се прикрие истината за кражбата и корупцията.

Тя разяснява и имунитета на Бойко Борисов, от който той съобщи, че самичък ще се откаже. „ Отчитаме единодушието му е като една дребна крачна на победа на Българска социалистическа партия и хората, които желаят правдивост. За 12-годишното му крадливо ръководство. Но това е доста дребна крачка. Голямата и същинската крачка и победа ще бъде, когато има обективен развой и се стигне до неоправдателна присъда. Сега той си дава имунитета под напън. Втора точка беше наложителното гласоподаване в зала на имунитета. И евентуално е знаел, че ще падне и по тази причина бърза пред вятъра ”, акцентира тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР