БСП няма да подкрепи Бюджет 2019, защото той е бюджет

...
БСП няма да подкрепи Бюджет 2019, защото той е бюджет
Коментари Харесай

БСП: Бюджетът е голям. Да, той и Титаник е голям, но потъна

БСП няма да поддържа Бюджет 2019, тъй като той е бюджет на безпътицата и застоя, мас за плитическия и икономическия хайлайф, съобщи водачът на партията Корнелия Нинова, написа " Канал 3 ".

Тя обаче даде път на първо време рецензиите си да изреди социкономистът Румен Гечев.

" Бюджетът е огромен. Той и Титаник беше огромен, само че потъна ". " Слагайте си избавителните жилетки и плувайте към предварителни избори ", посъветва той ръководещите.

Гечев обърна внимание, че размерът на задграничните вложения в страната е национална злополука - за 2007 те са били 9 милиарда евро, а от януари до август 2018 година са едвам 230 млн.евро. " Маймуни с трици не се ловят ", заключи аленият икономист. Гечев посочи още общественото разслоение, което се задълбочава, както и задълбочаването на районните разлики, което посочи и съпартийката му Дора Янкова.

Последна измежду алените оратори се изрече Корнелия Нинова. Соцлидерката стимулира за какво партията няма да поддържа Бюджет 2019.

" Няма да подкрепим този бюджет, тъй като е бюджет на застоя в стопанската система, бюджет на увеличените налози на елементарните хора, бюджет на обърканост, мас за политическия и икономическия хайлайф, и следващия удар върху българския народ ", отсече Нинова. Тя се обърна към финансовия министър, че бюджетът на ГЕРБ в действителност признавал - разчитаме на българите, които работят в чужбина, с цел да ускорят икономическия напредък и вложенията.

" Най-много ме нервира неравенството сред политическия хайлайф и народ ", призна Нинова. Тя подсети, че минималната заплата се подвига с 50 лева, пенсиите с 5,7%, а парите на държавните служители с 10%. Нинова настоя за съпоставяне на този растеж с растежа на приходите на елита за следващата година. " Искам да излезете и да кажете на трибуната - с какъв брой ще се усилят заплатите на министър председател, министри, депутати, омбудсман, висши съдии, с какъв брой ще се усилят? Защото, когато на работещите се пресмята продуктивност на труда, с цел да се вдигне заплатата им, възнаграждението на на политическия хайлайф се подвига автоматизирано ", скочи Корнелия Нинова.

Тя захапа и Патриотите, че не вижда къде им е обещаната 300 лева минимална пенсия и ги попита - дали няма да им се разтреперят ръцете, когато следващата година натискат копчето за концесията на Летище София, което е най-важният обект на националната сигурност. Нинова укори болшинството, че назовава бюджета за следващата година най-социалния, а в това време замразява куп обществени заплащания, като помощи за развъждане на деца, компенсации за бременност и раждане. " Съжалявам, че не чухте гласа на разсъдъка и не приехте фамилното подоходно облагане, нито безплатните учебници, нито 6400 лева за второ дете, значимо е,че алтернативата я има ", заключи соцлидерката.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР