БСП няма да направи коалиция с партията на Бойко Борисов,

...
БСП няма да направи коалиция с партията на Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Таско Ерменков: ГЕРБ искат да върнат модела, няма да се коалираме с тях

БСП няма да направи коалиция с партията на Бойко Борисов, тъй като тя желае да върне модела " ГЕРБ ", съобщи членът на ИБ на партията Таско Ерменков в тв изявление. За година и половина успяхме да извадим ГЕРБ от ръководството, макар политическите турболенции, разясни той. Ерменков прикани всички партии, които влязоха в Народното събрание с обещанието, че няма да позволен връщане на този циничен модел, да удържат на думата си.
" Кризата в лявото не е единствено в България, а в международен мащаб. Българска социалистическа партия организира добра обществена политика, само че очевидно това не е задоволително. Явно би трябвало да се върнем към нашите идеологически устои, с цел да станем онази партия, която може да пази ползите на трудещите се и те да ни повярват ", разяснява Ерменков.
" Неоспорим факт е, че в България имаме ниска изборна интензивност по принцип. Почти 2/3 от популацията не припознава партията, която да показва неговия интерес, и по тази причина не гласоподава ", признава той. " В тежката икономическа конюнктура, в която върлува инфлация и занапред следва застоялост, а цените хвърчат, е обикновено да има една същинска лява партия. Ние като социалистии би трябвало да се съобразим с тези настроения, да си създадем поправки и да продължим напред ", проучва Ерменков.
Според него аритметиката след изборите не излиза за основаване на държавно управление на кардинална основа. Ако се сформира държавно управление, то ще е вследствие на бездънен компромис и ръководството му няма да бъде дълговременно, счита Ерменков.
Отговорност на президента е, в случай че не успее да се сформира държавно управление, да удължи живота на Народното събрание до приемането на най-важния закон - държавния бюджет, уточни той.
" Колкото по-бързо спре войната, толкоз по-бързо ще се възстановява ситуацията в Европа. Износът на оръжие за Украйна не е решение на това и Българска социалистическа партия отстоява твърдата си позиция срещу. Трябва да се търси дипломатическо решение на спора ", безапелационен е Ерменков.

 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР