БСП няма да изпрати свой представител в българската делегация, която

...
БСП няма да изпрати свой представител в българската делегация, която
Коментари Харесай

БСП няма да изпрати представител в българската делегация в Украйна

БСП няма да изпрати собствен представител в българската делегация, която ще посети столицата на Украйна Киев. Това пресцентърът на партията след съвещание на Изпълнителното бюро. Социалистите потвърдиха позицията си против даване на военна помощ на Украйна.

“Обединяваме се към позицията, че е налице задоволително информация за обстановката в Украйна и последствията от войната ”, написа в известието на партията. Левицата поддържа изпращането на всякаква помощ “без военна помощ като муниции и смъртоносни оръжия. ”

Българска социалистическа партия е единствената партия от ръководещата коалиция, която се разгласи против изпращане на военна помощ за Украйна. Левицата заплаши на напусне ръководството, в случай че бъде взето решение за даване на оръжия и муниции.

Българската делегация. Премиерът Кирил Петков предложения съдружните си сътрудници да изпратят собствен представител. Досега е доказано присъединяване на Станислав Балабанов от “Има подобен народ ” и Калоян Икономов от “Продължаваме смяната ”.

Основната цел на визитата по думите на Петков е да се видят потребностите на хората в Киев от място. По време на визитата ще бъдат доставени и обещаните каски и бронежилетки.

Посещението в Киев беше оповестено след визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба в България. Той прикани страната да “заеме позиция ” и. Във вторник вицепремиерката на Украйна, че Киев ще изиска от българската делегация даване на военна помощ и поддръжка за участието на страната в Европейския съюз.

Ръководството на Българска социалистическа партия сподели също, че чака решението за поддръжка за Украйна “да бъде взето в София, след съвещания сред съдружните сътрудници ”.

“Демократична България ” поддържа отпущането на военна помощ и сложи даването ѝ като изискване за присъединяване си в обединението. “Има подобен народ ” също поддържа изпращането на военна помощ. “Продължаваме смяната ” не е заела безапелационна позиция. В понеделник министър председателят акция за оръжия за Украйна.

От опозиционните партии ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържат даването на военна помощ на Украйна, а “Възраждане ” е срещу.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР