БСП няма да бъде изгонена от партийната централа на Позитано

...
БСП няма да бъде изгонена от партийната централа на Позитано
Коментари Харесай

Президентът: БСП няма да бъде изгонена от `Позитано` 20 |

Българска социалистическа партия няма да бъде изгонена от партийната централа на " Позитано " 20, успокоиха от президентската институция.

Поводът е " следващата дезининформация, а изказванията, че Българска социалистическа партия ще бъде изгонена от партийната централа са целенасочена операция и част от предизборната акция ", оповестяват от прессекретариата на президента. 

В общественото пространство през вчерашния ден се появи информация, че регионалният шеф на София е изготвил изпълнителен лист за Българска социалистическа партия и това може да докара до насилственото изваждане на партията от постройката. Според изявленията това е направила, до момента в който е изпълнявала длъжността от 19 до 26 май. В момента тя е зам.-областен шеф, а изваденият изпълнителен лист е за наем от 2019 година до момента в размер на 280 000 лв. с лихвите.  

Законът обаче бе изменен през 2019 година, поради ремонти при финансирането на партиите. Тогава депутатите одобриха партиите да бъдат освободени  от наем на държавните и общински пространства, които употребяват. 

Заради неплащане на наем министърът на културата Велислав Минеков пък изиска ГЕРБ да бъдат от НДК. От партията го упрекнаха в неистина, като подчертаха, че " етажи 16 и 17, предоставени от страната за Централа на Политическа партия ГЕРБ, не са благосъстоятелност на Министерството на културата. Мястото е благосъстоятелност на страната и е предоставено на Политическа партия ГЕРБ в осъществяване на член 31 от Закона за политическите партии, обявиха в своя позиция от ГЕРБ.  

Сега Българска социалистическа партия не разяснява публично абсурда с " Позитано " 20, регионалният шеф на София Митко Михайлов също. Преди дни пък от БСП-София излязоха с остра позиция до премиера Стефан Янев по мотив уволненията на заместител областния управител на София Цветелин Софрониев и чиновници в администрацията, които са членове на партията. 

Няма да толерираме сходно отношение към потвърдени експерти, които в нито един миг от професионалната си кариера не са потъпкали или пристъпили закона и честността, и молим министър-председателят да преразгледа решението си. В противоположен случай ще считаме, че служебното държавно управление на думи декларира, че е водено от професионализма и честността, само че на процедура се оказва погрешно ", се споделя в позицията, подписана от 116 делегати на конференцията на БСП-София. 

Вместо забърканите в абсурда партия и регионална администрация през днешния ден точка на проблема със постройката на " Позитано " 20 поставят от президентския пресцентър. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР