БСП няма черна каса, тя получава добра субсидия и не

...
БСП няма черна каса, тя получава добра субсидия и не
Коментари Харесай

Кирил Добрев: БСП няма черна каса

Българска социалистическа партия няма черна каса, тя получава добра дотация и не се нуждае от други форми на финансиране. Всички мероприятия на партията се финансират от държавната дотация. Единствените средства, които Бенчо Бенчев под някакъв мотив е давал на Българска социалистическа партия са 70-те лева, които групата общински съветници събира за своята активност.

Това сподели зам.-председателят на БСП Кирил Добрев във връзка думите на Бенчев, че е давал пари на Българска социалистическа партия и щом партията не може да каже какъв брой са, значи има черна каса. 

" Ако някой си е мислил, че съставлява Българска социалистическа партия и е взимал пари от Бенчо Бенчев и не ги е внасял в партията това не значи, че партията е получавала пари. Българска социалистическа партия не е получавала пари от Бенчев ", каза Добрев. Социалистът сподели още, че Бенчев не е от Българска социалистическа партия.  " Втори ден се обясняваме за това имаме ли сестра или нямаме. Надявам се този път да бъда извънредно прецизен. Бенчо Бенчев е общински консултант от групата на Българска социалистическа партия и коалиция в Бургас. Той е представител на нашия съдружен сътрудник -
Сдружението на пенсионерите ", уточни Добрев. 

Според него от няколко дни тематиката към този момент не е Митьо Очите. " Вече Миньо Очите не е водеща фигура. От няколко дни той е функционалност на Бенчо ", разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия. " Мога да кажа кой е помагал на Бенчо Бенчев да си зарежда „ Ролс-Ройса “. Това е извънредно значим въпрос ", коментира още той и по-късно описа за фирма, в която Митьо е помагал за защита на обекти.  " Охранява Национален осигурителен институт - Бургас с социална поръчка. Охранява " Митниците " и то прави денонощна защита в Бургас на пристанището и в Ямбол. През цялото време продължава да охранява обществени обекти. Питайте кой е дал тези публични поръчки на тази компания. Със сигурност не ги е дала Българска социалистическа партия ", разяснява още Добрев.

Българска социалистическа партия упрекнаха ГЕРБ, че се пробват да купуват депутати от левицата

Социалистите упрекнаха ГЕРБ, че се пробва да купува червени депутати, които да изоставен парламентарната група социалистите. Добрев загатна за това като зададе въпрос към ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. След това обаче социалистът цитира и суми, които са били предлагани -  петцифрени заплати с единствен ангажимент да крепят държавното управление при вотове на съмнение. От думите му се разбра, че става дума за най-малко два случая, само че отхвърли да назове имена и подкани публицистите да попитат ГЕРБ. " При първия случай си мислих, че е някаква неточност или че индивидът е предразположен. При втория случай също си помислих, че е неточност. Нещата не наподобяват добре ", описа Добрев.

" Българска социалистическа партия не е за обмен и не се продава ", разгласи зам.-председателят на левицата.

През юни председателят на " Земеделски съюз Александър Стамболийски " Спас Панчев напусна парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България "  и по този начин стана първият депутат, който се е отдели от левицата. Тогава Нинова загатна, че ГЕРБ имат пръст в това, само че през днешния ден Добрев не пожела да каже имената за депутатите от Българска социалистическа партия, на които са били предлагани пари, с цел да изоставен групата на социалистите. 

" Гущерът на ГЕРБ е варан ".  С тези думи Добрев разяснява изявлението на на Цветан Цветанов по адрес на Българска социалистическа партия след ареста на Митьо очите, че  " остава и да си пожелаем с началото на новия политически сезон гущерът дефинитивно и в действителност да откъсне опашката си ".

Според левицата кметове и общински съветници от ГЕРБ, по информация на Министерство на вътрешните работи, вземат участие в трафик на опиати и хора. " Десетки са следствията за източване на евросредства от публични поръчки ", съобщи социалистът. Той акцентира обаче, че не кметовете и локалната власт са настоящи очевидно през днешния ден, а народните представители на Българска социалистическа партия.

Социалистите упрекнаха държавното управление, че си купува локалните избори

" Докато тече абсурдът с Митьо Очите, в тъмното се разпределят следващите големи финансови порции. В последното решение на Министерски съвет, което още не е оповестено в Държавен вестник, са разпределени 111 милиона лв.. Това е третото разпореждане за една година ръководство на ГЕРБ без всякаква логичност и глоба от Народното събрание, даже от НСОРБ, само че се разпределят средства ", сподели още Кирил Добрев.

Той добави, че 40 общини от ГЕРБ получават близо 73 млн.лв., 34 общини на Движение за права и свободи и близки до тях – 28 млн.лв. и единствено 5 общини на Българска социалистическа партия получават 2,2 млн.лв.  " Само да напомня, че към момента Българска социалистическа партия е втора политическа мощ с наклонност да стане първа, а разпределението на средствата е като за треторазрядна политическа мощ, която няма никакво присъединяване в българския политически живот ", коментира той.

След като събрал сумите от трите постановления се оказало, че става дума за 360 млн.лв. – разпределени от държавното управление на Борисов за по-малко от 1 година. " 250 млн.лв. са дадени на общини на ГЕРБ, 70 млн.лв. на общини на Движение за права и свободи и 8 млн.лв на общини, ръководени от Българска социалистическа партия ", разяснява Кирил Добрев.

От левицата показаха и съответни случаи за  малки обитаеми места, които са получили големи суми от държавното управление. " Село с 200 души получава 1 млн.лв. за асфалтиране, друго с 2000 души – 3,5 млн.лв. за пречиствателна станция. Има обитаеми места с малко поданици, които не са пропуснати и в трите постановления и получават огромни суми, като Доспат, Харманли, Казанлък ", обясни зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

" Купува ли си държавното управление по този метод парламентарна поддръжка за новия политически сезон, и пробва ли се едвам година преди локалните избори ГЕРБ да предреши и купи изборите? Защото в тези описи на обитаеми места няма нито лев за бедстващи и наводнени общини, за хора, които останаха под водата. Всички споделяме, че Видинският край е с приоритет и си късаме ризите, само че за област Видин имаме единствено 200 000 лв.. Това ли се прави за предпочитания Северозападен край ", попита Добрев. Той добави, че няма пари за майките, за обществени ограничения, само че има пари за асфалт за село, в което живеят 200 поданици.

Социалистите оповестиха, че упорстват за незабавно съвещание на Управителния съвет на НСОРБ, в което да бъде признато мнение за механизма за систематизиране на средствата от националния бюджет. Очаква се кметовете на левицата да внесат предлагането в идващите дни. 

" Ние от Българска социалистическа партия и нашите представители в локалната власт, няма да оставим това просто по този начин. 100 са българските общини, в които живеят над 2 млн. души, които за една година не са получили нито лев от това държавно управление ", добави Кирил Добрев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР