БСП никога не е спирала опитите и процесите да търси

...
БСП никога не е спирала опитите и процесите да търси
Коментари Харесай

Нинова с призив към напусналите партията: Върнете се в БСП, подновете членството си

БСП в никакъв случай не е серпантина опитите и процесите да търси обединяване в ляво, стигали сме до коалиция от 26 партии. За нас тази тематика е доста значима. Всеки опит за обединяване в ляво се заслужава, само че е значимо върху какво стъпва. Днес се обръщаме към тези наши някогашни членове на партията, напуснали и основали собствен индивид – върнете се в Българска социалистическа партия, подновете си участието в Българска социалистическа партия, заповядайте назад, с цел да можем дружно да търсим обединяване и мощ в ляво. Това сподели Корнелия Нинова на брифинг пред публицисти в централата на партията, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Президентът Първанов е оповестил събиране за ново ляво обединяване. Поканени са АБВ - Румен Петков, " Изправи се.бг “ - Мая Манолова, Татяна Дончева и " Движение 21 “, Краси Янков, Георги Кадиев, Симеон Славчев. Това са ръководители на партии, всички някогашни членове на Българска социалистическа партия. Важно е това обединяване към какво ще се случва, какви хрумвания. Засега хрумвания не сме чули. Що е то новото ляво, по какъв начин ще се развива, не сме чули и прочели. Но четем и чуваме ултиматуми към нас, заклинания и организационни въпроси. Започвам със следното: всички тези наши някогашни приятели са напуснали Българска социалистическа партия преди нашето управление на партията, при други управления. Правя тази спогодба, тъй като виждаме, че част от претенциите са през днешния ден към нас. Първанов и Петков 2014 година, Дончева 213 година, Манолова 2015 година, Кадиев – 2015, Славчев – 2015, т.е. това са субекти, партийни, основани от напуснали наши приятели по време на управлението на Станишев и Миков. Ние като ново управление от 2016 година положихме старания да върнем тези наши приятели към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имахме свои депутати в минали парламент, с Дончева направихме опит за коалиция, до момента в който тя не изиска да си променим името на партията. С Мая Манолова работихме за кмет. Кадиев бше наш народен представител в предишния парламент, т.е. положихме всички старания да съберем тези субекти, които са напуснали Българска социалистическа партия, с цел да бъдем още веднъж дружно и мощни.

От в този момент виждаме спорни послания. Господин Първанов споделя – " Трябва обединяване за смяна и за нови лица под формата на огромна лява коалиция “. Дончева го оборва и споделя – не коалиция, а обединен индивид. Паскалев – " Каним Българска социалистическа партия в новото ляво обединяване “. Дончева го оборва и споделя – " ние сме опция на Българска социалистическа партия “. Паскалев – " управлението на Българска социалистическа партия да си извърши задължението и да стартира диалози за ляво обединяване “. Дончева – " Българска социалистическа партия първо да си смени управлението “ и така нататък Картината става объркана от тези обществени послания на субектите, които се събират на следващия ден. Затова ние споделяме следното – Българска социалистическа партия в никакъв случай не е серпантина опитите и процесите да търси обединяване в ляво, стигали сме до коалиция от 26 партии. За нас тази тематика е доста значима. Всеки опит за обединяване в ляво се заслужава, само че е значимо върху какво стъпва “, добави Нинова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР