БСП не воюва с президента Румен Радев и президентската институция.

...
БСП не воюва с президента Румен Радев и президентската институция.
Коментари Харесай

Нинова при президента: БСП иска активна регистрация за изборите

БСП не води война с президента Румен Радев и президентската институция. Това акцентира при започване на консултациите при президента за парламентарните избори ръководителят на левицата Корнелия Нинова.

" Ние с госпожа Йотова в никакъв случай не сме давали мотив за отношение или разкол с Българска социалистическа партия. Напротив, на всички места в страната имаме задушевно посрещане и връзка със социалистите. Избрани сме от Българска социалистическа партия и сме поели ангажимент да представляваме тези хора в очакванията им за по-справедлива България и в никакъв случай не сме отстъпвали от това ", отвърна на Нинова президентът.
ado.vbg.slave(9);
Лидерът на социалистите изрично съобщи, че Българска социалистическа партия пази концепцията за машинно гласоподаване като гаранция за почтени и неопорочени избори. Според Нинова и съпартийците ѝ смесването на машинния избор с хартиения е оттегляне от този принцип.

От Българска социалистическа партия желаят дейна регистрация за парламентарните избори като гаранция за изчистването на изборните описи от така наречените " мъртви души ". Социалистите държат на основаването на изборен регион за българите в чужбина, а гласоподаване по пощата да е допустимо само с дейна регистрация.

От левицата упорстват и за видеонаблюдение при идния парламентарен избор.

Нинова акцентира още, че от партията ѝ са подготвени за избори, без значение коя дата ще уточни президентът Румен Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР