БСП не стои зад протестите, но подкрепя част от исканията

...
БСП не стои зад протестите, но подкрепя част от исканията
Коментари Харесай

Деница Златева: Да побързат с предсрочните избори, 2 в 1 с евровота

БСП не стои зад митингите, само че поддържа част от настояванията на недоволстващите по улиците хора, свързани с увеличението на приходите, гарантирането на сигурността и битката против корупцията. Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева в утринния блок на бТВ.

„ Солидаризираме се със обществените претенции на българските жители. Внесли сме публична част от тези претенции в Народното събрание и ще ги отстояваме колкото е допустимо ”, уточни Златева.

„ Нека не забравяме, че България е парламентарна република и нещата се трансформират посредством закони. България не е република на министър-председателя, който може еднолично от постройката на Министерския съвет да споделя или да заповядва на Народното събрание каквото чувство има за българските жители ”, добави тя.

Според Златева, в случай че ръководещите не се вслушат в настояванията на протестиращите, недоволството може да ескалира. А сред чувството на премиера за положителните параметри на страната и действителния живот, който водят хората, имало диаметрално разминаване.

„ Българска социалистическа партия ще влиза в пленарна зала в случаите, в които бъдат обсъждани и гласувани нашите оферти. Ние внесохме цялостен пакет от спомагателни оферти в бюджета сред първо и второ четене. С тях отговаряме значително и на настояванията на протестиращите ”, уточни Златева.

С това тя затвърди позицията на Столетницата, чиито членове напоследък неведнъж са декларират, че ръководещото болшинство отхвърля да преглежда законодателни начинания, импортирани от Българска социалистическа партия.

„ Няма да крепим кворума на това болшинство, тъй като това болшинство е изчерпано. Ние ще бъдем в пленарна зала, когато се гледат законопроекти, които ние сме внесли и които считаме, че дават отговор на настояванията на българските жители ”, безапелационна беше тя.

На въпрос предстоят ли предварителни избори, Златева отговори:

„ Надявам се. Колкото по-бързо, толкоз по-добре. Може би две в едно. Може би с евроизборите – две в едно. Зависи от ината на ръководещите, уповавам се да се вслушат ”.

По думите ѝ всевъзможни бъдещи болшинства в границите на този парламент са изчерпани, в това число и капацитетът сегашния съдружен сътрудник.

„ За всички стана ясно, че в тази коалиция на „ Обединени патриоти ” се тресат от вътрешни несъгласия, междуличностни несъгласия и кавги. Общо взето това, което ги сплотява, е властта в огромна степен. Ние чакаме на днешното съвещание на така наречен дребен съдружен съвет да има апели от страна на Волен Сидеров за оставка и на Каракачанов. Ако запазят единение, то ще е единствено, с цел да останат на власт ”, сподели Златева.

Тя разяснява и напрежението по оста президент-премиер.

„ Със сигурност тази борба сред президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов не е приятна за Борисов, тъй като той не е привикнал от другата страна на „ Дондуков ” да има мощен президент ”, разяснява Златева.

По думите ѝ рейтингът на Румен Радев продължава да пораства, тъй като в очите на гласоподавателите той е носителят на новото и човек, който не е очернен от политическата система в последните 30 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР