БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат.

...
БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат.
Коментари Харесай

Андрей Райчев: БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат

" Българска социалистическа партия не са задоволителни на Румен Радев за втори мандат. Трябва да разчита на персоналния си престиж и се надява това да му даде мощ ". Тази теза изрече пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него президентът е употребявал момента за оповестяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си разреши нито да отхвърли, нито да удостовери, че го поддържа, тъй като се намира в предизборна обстановка: " Той издига номинацията и на вицепрезидента Илияна Йотова, което ще рече, че не договаря с партии. Това е доста ясно ориентиран политически ход ".

Райчев изрече съмнение, че на парламентарните избори Движение за права и свободи ще са в доста добра форма, тъй като ръководещата партия в Турция към този момент призна Движението за права и свободи като " единствената партия, с която партнира ". По думите му Ахмед Доган се е устремил към 400 хиляди гласа: " Ако това стане, Движение за права и свободи става доста сериозна мощ в страната с съвсем решаващо значение. Доган ще може да сложи присъединяване или поддръжката на Движение за права и свободи за държавно управление - според с президентските избори. Той ще застане в доста мощна поза. Ще каже " освен ще съставим държавно управление, само че и ще съставим и предизборната коалиция за президент. Всички сметки включват и изборите през ноември. Радев изпреварва всичко това и декларира, че с Илияна Йотова са техните претенденти ".

Социологът акцентира, че Румен Радев и Бойко Борисов са се сблъскали челно по всички въпроси и нямат никакъв тип единодушие, а това да се промени е доста малко евентуално: " Двамата генерали изпаднаха в такива връзки, имат персонална нетърпимост и от едната, и от другата страна. Даже има повече претекст " ти да паднеш, в сравнение с аз да удрям ".

Като извънредно непрогнозируеми дефинира той идните на 4 април парламентарни избори: " Поради това, че не може да се дефинира какъв брой души ще отидат да гласоподават. Ако под 2 млн. души гласоподават, това ще даде инцидентна картина, изкривена и няма да подхожда на настроенията на българите и това ще предстои на доста бърза смяна ".

Той не отхвърли вероятността при 3 млн. дали своят вот да има опция за сформиране на устойчиво държавно управление.

Райчев беше безапелационен, че страхът от ковид би бил главната причина да не излязат хората да гласоподават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР