БСП не подкрепи Делян Пеевски за член на Комисията по

...
БСП не подкрепи Делян Пеевски за член на Комисията по
Коментари Харесай

Румен Гечев: Възраждане им направиха голяма услуга за избора на Пеевски

БСП не поддържа Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси по кардинални съображения. Това разяснява Румен Гечев от Българска социалистическа партия по Българска национална телевизия.

" Навремето някои от нашите сътрудници от Българска социалистическа партия позволиха неточност и поддържаха избирането на Пеевски като началник на ДАНС. Тогава на идващите избори претърпяхме една трагична загуба. Точно Българска социалистическа партия след тази преживелица да поддържа господин Пеевски... Няма да спорим по въпроса, че той е по-особена персона, с по-особен имидж. И като имам поради това, което се случи на изборите и изгубихме половината от депутатите си, по никакъв метод, по кардинални съображения нямаше по какъв начин да подкрепим тази кандидатура ", изясни Гечев.

" Възраждане " им направиха огромна услуга като излязоха от залата и не гласоподаваха, което беше решаващо при този кворум да се прокара решението на Движение за права и свободи ", сподели още той.

По въпроса за конституционните промени Гечев съобщи, че до момента в който не видят с техните специалисти в парламентарната група и с специалисти отвън нея какви оферти се вършат, няма по какъв начин да се произнесат.

" Да гласуваме за нещо, което не знаем какво е, не е съществено и не е държавническо ", сподели Гечев.

Потвърди изнесените от Българска социалистическа партия данни, че са харчени непозволено средства от фискалния запас през месеците март, април и май, само че сподели, че това не е някакво тежко престъпно закононарушение. Все отново от партията са пратили писма до Българска народна банка и министъра на финансите и чакат отговор, с цел да сверят данните, с цел да може тази информация да бъде доказана.

За връщането на Румен Спецов като началник на Национална агенция за приходите сподели, че не го познава. Според него, обаче, министърът на финансите има големи отговорности, тъй като приходите все още не се извършват и Национална агенция за приходите е извънредно значим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР