БСП не могат да отидат на преговори с партии като

...
БСП не могат да отидат на преговори с партии като
Коментари Харесай

Христо Проданов: БСП не могат да отидат на преговори с ГЕРБ, ДПС и Възраждане

БСП не могат да отидат на договаряния с партии като ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", които са свалили ръководещата коалиция. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия секретарят на изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Христо Проданов.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия отхвърлят да поддържат първия мандат за сформиране на държавно управление, биха подкрепили мандат на " Продължаваме промяната ".

" Политическата логичност изисква да бъдеш пореден. В тази връзка ние в последните шест-седем години сме безапелационни в отношението си към ГЕРБ и Движение за права и свободи. По този мотив не е обикновено и е неистина към гласоподавателите да отидем и да вършим взаимни диалози и опити за държавно управление с ГЕРБ ", сподели Христо Проданов.

" В 47-ото Народно заседание трите партии, които смъкнаха ръководещата коалиция - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", в този момент българските гласоподаватели са им дали цялостен мандат да могат да сформират държавно управление. Трите партии имат повече от 130 народни представители, което е извънредно съществено политическо болшинство ", сподели той.

Българска социалистическа партия е европейска партия, тя пази изконните национални ползи и българските полезности. И държи на това ние да сме в Европа, която просперира, акцентира Проданов. И съобщи изрично, че при първия мандат партията няма да поддържа ГЕРБ.

" По простата причина, че сме декларирали твърдо и потвърдили, че с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма по какъв начин да участваме в ръководство ", повтори той.

Проданов счита, че е значимо да се сформира кабинет, само че, по думите му, в политиката би трябвало да има някакви правила, които да се спазят.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР