БСП не издържа поправителния изпит на 11 юли. Това коментира

...
БСП не издържа поправителния изпит на 11 юли. Това коментира
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП не издържа поправителния изпит на 11 юли

Българска социалистическа партия не устоя поправителния изпит на 11 юли. Това разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов в изявление за bTV.

По думите му аргументите за това са доста и те се коренят в един повратен миг през 2020 година „ Тогава се случиха няколко неща. Първо Българска социалистическа партия потегли по пътя на директния избор, върху който се очакваше да се концентрират всички медии и цялото общество. Уви се случи нещо по-съществено - COVID-кризата. За страдание Българска социалистическа партия, водейки 3-4 месеца вътрешнопартийна предизборна акция, не помни за всичко останало, вперена вътре в себе си. Кризата удължи тази акцията на 9-10 месеца, което беше пагубно ", съобщи Паргов.

Според него до момента в който хората са се вълнували дали ще оцелеят, каква ще е тяхната вероятност, бунтували са се на площадите, фокусът на Българска социалистическа партия е бил вторачен в това какво ще се случи с лидерския въпрос. „ Очевидно че изпуснахме значими трендове и процеси, които се случиха в обществото. След март 2020 година огромни електорални маси се отделиха и започнаха да търсят нови знамена, флагове и аватари и ги откриха ", разяснява водачът на столичните социалисти.

Паргов регистрира като неточност и това, че Българска социалистическа партия не е посочила безапелационна поддръжка за президента Румен Радев. „ Пропуск бе и че не излязохме септември месец на площада при хората, а им казахме, че ще пазиме ползите им вътре в Народното събрание. Явно те не видяха това ", добави той.

Председателят на Българска социалистическа партия - София регистрира като неточност и опазване на водачите на листите и добави, че откакто на 4 април с един тим не си съумял да постигнеш резултат, за реванша правиш рокади.

Калоян Паргов изясни, че оставката на ръководителя на партията към този момент стои на дневен ред. „ Моделът, който тя вкара, имаше своя триумф, само че след това нещо се случи през преломната 2020 година Загубихме инстинктите и усета за процесите, вперени вътре в себе си. Няма по какъв начин да убедиш обществото да гласоподава за теб, гледайки ни по какъв начин се борим между тях ", сподели той.

Относно оттеглената номинация на Николай Василев от проектокабинета на „ ИТН ", Паргов разяснява, че това демонстрира несигурност и липса на опит. „ Очевидно е, че ще предстоят диалози и търсенето на парламентарна поддръжка. Диалогът и консенсусът ще бъдат ключа към сформиране на държавно управление ", сподели той.

По думите му има предложение пленумът на левицата да бъде изработен на 20 юли (вторник), а не на 25 юли (неделя), тъй като Народното събрания ще бъде свикано в сряда. „ Парламентарната група би трябвало да получи мандат какво да прави в Народно събрание и какви да са дейностите й, а не тя сама да взема решение ", съобщи Калоян Паргов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР