БСП не е успяла да се противопостави на активното включване

...
БСП не е успяла да се противопостави на активното включване
Коментари Харесай

Равносметката на БСП за евровота: Не успяхме да се противопоставим на активния Борисов, не пуснахме клип на Станишев

Българска социалистическа партия не е съумяла да се опълчи на дейното включване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в предизборната акция през последните две седмици преди вота на 26 май. 
 Нинова не подаде оставка пред конгреса: Аз забърках този безпорядък, аз ще оправя нещата  Всички обичат Нинова - ще отпадне ли точка 2 от дневния ред на аления конгрес
Това бе една от посочените в отчета за резултатите от европейските избори причина за загубата на социалистите, прочетен от Валери Жаблянов пред делегатите на съвещанието на аления конгрес в НДК. Изчитането му в цялостен размер провокира разногласия в залата, тъй като огромна част от присъстващите напуснаха залата, откакто стана ясно, че оставка на Корнелия Нинова няма. 

В доклада Жаблянов се спря на напускането на депутатите от Българска социалистическа партия на Народното събрание и пропуснатия миг за връщането им в пленарна зала, многото почивни дни през май, както и свадите към реденето на листата за евровота и мястото на водача на ПЕС Сергей Станишев в нея.

Не пуснахме избирателен тв клип, възложен от Сергей Станишев, заради изразходването на средствата за медии, както и поради това, че в него не се загатваше Българска социалистическа партия, заяви още Жаблянов. 

Години наред партията ни търпи загуби. Днес би трябвало да си отговорим за какво на евроизборите още веднъж останахме втори. Изглежда, че към този момент свикнахме с това. Българска социалистическа партия не съумя да реализира главната си цел на тези избори - да се наложи като параментарна опция и да провокира предварителни парламентарни избори. Загубихме вота, освен това със 7%. Причината е отсъствието на задоволително изчерпателен политически разбор, прочете още рецензии Жаблянов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР