БСП настоява за спешно изтегляне на Закона за обществените поръчки.

...
БСП настоява за спешно изтегляне на Закона за обществените поръчки.
Коментари Харесай

Нинова настоя за спешно изтегляне на Закона за обществените поръчки

Българска социалистическа партия упорства за незабавно евакуиране на Закона за публичните поръчки.

Това съобщи ръководителят на левицата Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила пред публицисти в Народното събрание.

Според нея ръководещите желаят да заметат следите от неприятното строителство на оградата по границата посредством ремонта и да продължат да крадат.

По думите на Нинова това са парите на хората, изкарани от заплати, както и на работещите, платили своите налози.

„ В деня, в който прокуратурата оповестява, че е образувала досъдебно произвеждане по случая с оградата, ГЕРБ и Оперативна програма внасят корекция в Закона за публичните поръчки, с който желаят ремонтите и поддръжката на оградата да бъдат освободени от общия режим на публични поръчки и да се вършат с директно договаряне “, разяснява водачът на опозицията.

Нинова уточни, че в случай че на следващия ден бъде вкаран в зала, текстът няма да бъде подсилен от Българска социалистическа партия.

„ Ще поставим всички старания да блокираме приемането му на две четения, както те се канят да го създадат “, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова напомни, че Българска социалистическа партия е получила отговор от профилираната прокуратура за следствието за строителството на оградата.

„ От този отговор разбираме, че профилираната прокуратурата е провела досъдебно произвеждане. Фактът, че това го е направила профилираната прокуратура, значи, че то е формирано за допускане на закононарушения от висши длъжностни лица, тъй като профилираната прокуратура се занимава с този кръг лица “, сподели още водачът на левицата.

Отговорните за кражбите от оградата да бъдат осъдени, настоя още Нинова.

„ Писмото на профилираната прокуратура значи, че имат задоволително учредения за осъществено закононарушение “, сподели националният представител Елена Йончева.

По нейните думи многомесечните старания на Българска социалистическа партия на този стадий приключват с триумф.

„ Още на 9 юни внесохме сигнал в ДАНС и прокуратурата за корупционни практики при строителството на оградата. Многократно давахме информация, с което искахме тази тематика да не бъде покривана “, разяснява още националният представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР