БСП настоява за спешен ремонт на язовир Огоста. Притеснява ни

...
БСП настоява за спешен ремонт на язовир Огоста. Притеснява ни
Коментари Харесай

БСП настоява за спешен ремонт на язовир Огоста

БСП упорства за незабавен ремонт на язовир " Огоста ". Притеснява ни и това, че няма планувани средства в бюджета за ремонт на стената на водоема, за което ние настояваме от дълго време. По време на държавното управление, в което участвахме, бяхме почнали целия развой по възобновяване на язовира ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Монтана, където се организира изнесено съвещание на Изпълнителното бюро с управленията на партийните структури в Монтана, Враца и Видин. По време на срещите беше разисквана настоящата политическа конюнктура, проблемите за всяка област и подготовката за локалните избори.
Нинова прикани държавното управление да направи цялостен обзор и проверка на желанието на служебния министър на стопанската система да построи фотоволтаична централа в язовира. " Това е неуместно и недопустимо. Язовирът е част от системата за национална сигурност. Вземам мотив от съответния случай за язовир " Огоста ", с цел да слага въпроса на национално ниво дали язовирите би трябвало да са държавна грижа, да се стопанисват и ръководят от страната. Това се отнася най-много за тези, които са детайл от националната сигурност. Не би трябвало да се позволява, изключително върху " Огоста ", да се вършат фотоволтаици. Този план беше ориентиран към частен интерес и частна облага, изгодите за региона не бяха никакви ", безапелационна е Нинова.
" Има две Българии - едната на тройната коалиция ГЕРБ-ПП-ДБ-ДПС и другата на страдащите хора. Тройната коалиция се занимава единствено с делене на порции на властта и постове. В действителната България хората страдат от беднотия и неправда ", разяснява тя.
Нинова изрази терзание, че не са обезпечени задоволително средства за помощ на потърпевшите от наводнения в област Монтана. " Предварителните проекти за инфраструктура и за помощ за региона са към 40 милиона, а сега в бюджета е планувано средствата за Фонд " Бедствия и повреди " да се усилят единствено с 30 млн. и то за цялата страна. Затова ние настояваме парите да станат повече. Не можем да оставим без грижа градовете и селата, които пострадаха. Невъзможно е хората да продължат да живеят по този метод ", акцентира Нинова.
" Наша борба и дълготрайна политика е също Фонд " Северозапад ". Ние направихме, благодарение на жителите на северозападните области, специфичен Закон за Северозапада, който предвиждаше целеви фонд със средства, който да се влага за развиването на  района. В момента това нещо го няма - нито като политика на държавното управление, нито като финансиране в бюджета ", напомни Нинова.
Тя разгласи, че Българска социалистическа партия ще им претенденти за кметове във всички обитаеми места. В момента вървят номинациите, а листите са съвсем подготвени. Всяка партийна организация ще взема решение с коя партия ще се коалира, само че най-после утвърждението ще минава през Националния съвет. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР