БСП настоява за актуализация на бюджета, ако се приемат предложенията

...
БСП настоява за актуализация на бюджета, ако се приемат предложенията
Коментари Харесай

БСП настоява за актуализация на бюджета заради идеята за намаляване на ДДС

БСП упорства за актуализация на бюджета, в случай че се одобряват предложенията за понижаване на Данък добавена стойност. Това разгласи водачът на партията и ръководител на парламентарната група " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание. 

Нинова разяснява, че въпросните данъчни политики изискват смяна в бюджета, която би трябвало да бъде импортирана от Министерски съвет. По думите й противоположното би означавало безпорядък и неустановеност.

Нинова напомни, че от 2018 година до момента са внасяли четири пъти оферти за понижаване на Данък добавена стойност за храни и медикаменти, както и за детски артикули. 

" Намаляването на ставката Данък добавена стойност за основни артикули е верният път ", уточни Нинова. 

Тя уточни, че единствено две европейски страни нямат диференцирано Данък добавена стойност и даде образец със страни, в които то е въведено. Така да вземем за пример в Германия общоприетоо Данък добавена стойност е 19 на 100, а на питателните артикули - 7 на 100, Франция - 20 на 100 Данък добавена стойност, само че 10 на 100 за туризъм, ресторантьорство и превоз, Унгария - 27 на 100 ставка, пет на 100 - за храни и медикаменти, Румъния - 9 % за храни и медикаменти.

Нинова разяснява, че от сутринта сме очевидци на спорни сигнали от Министерски съвет. " Това държание и деяние ражда неустойчивост в страната, неустановеност за бизнеса и безперспективност за хората. Обещанието на премиера е бъдещо нестабилно събитие ", разяснява тя.

Тя напомни, че от месец от левицата упорстват за разбор на положението на бюджета. По думите на Нинова, с цел да се прави рационална данъчна политика, би трябвало да се знае какво е положението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР