БСП настоява в следващите дни и седмици да започне разговорът

...
БСП настоява в следващите дни и седмици да започне разговорът
Коментари Харесай

БСП настоява за незабавен дебат за бюджет 2020 г.

Българска социалистическа партия упорства в идващите дни и седмици да стартира диалогът за бюджета за 2020 година, а не в последния миг.

" Нека да седнем и рационално да обсъдим диалог за европейския бюджет за идващия интервал. Ще си извикаме европейските депутати тук, ще обсъдим с тях. Призоваваме всички партии да извикат евродепутатите си " , настоя Нинова.

По думите й България има потребност от единна позиция по тези въпроси - бюджета за идващия програмен интервал и политиката по отношение на България, само че да се стартираме занапред и да се стартира съществено.

Нинова означи, че сега се изготвя бюджет за 2020 година на страната в Министерство на финансите. Според нея обаче държавният бюджет за 2020 година да бъде същия като миналогодишния, пренаписан, сервиран в последния миг в Народното събрание и претупан за една нощ.

" Част от тези огромни стратегически въпроси, които слагаме и желаеме да водим този диалог в българската политика, би трябвало да намерят своето приложение в бюджета ", счита водачът на социалистите. Тя даде образец с Гърция, че гръцкото държавно управление е решило да отпуска по 2000 евро на новородено дете и че се възнамерява възобновяване на 13-а пенсия.

По думите й това са все ограничения и политики, които Българска социалистическа партия неведнъж са предложили, само че постоянно са били отхвърляли с аргумента, че това е популизъм. Това е грижа и взор напред , посочи Нинова.

Тя е безапелационна, че държавна политика се прави с разум и с грижа, а не с пиар акции, на което сме постоянно очевидци в последно време.

" Политиците се плъзгат по повърхността, по жълтите вести, по интригите към локалните избори, а не по същността ", акцентира Нинова.

По отношение на локалните избори и претендентите на Българска социалистическа партия водачът на алените разгласи, че до 10 септември ще бъдат ясни претендентите им.

Вече има номинирани претенденти за кметове на местата, където конференциите на партията са минали.

В над 120 общини обаче конференциите предстоят в последните дни на август. На 3 септември следва да заседава Националният съвет на партията. По думите на Нинова е евентуално да има няколко съвещания на Пленума.

Кандидат за кмет на София ще стане явен след конференция на Градската конференция на БСП- София , посочи тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР