БСП настоява прокуратурата и ДАНС да проучат всички детайли по

...
БСП настоява прокуратурата и ДАНС да проучат всички детайли по
Коментари Харесай

БСП настоява ДАНС да проучат сделката за ЧЕЗ

БСП упорства прокуратурата и ДАНС да проучат всички елементи по договорката за продажбата на ЧЕЗ. Социалистите желаят министър председателят да даде пояснение кой ще подсигурява на близо 3 милиона българи, че цените на тока няма да се трансформират.

С кворум от 115 делегати малко след 10:30 ч. стартира Пленумът на Българска социалистическа партия. Националният съвет на Левицата преди всичко ще чуе изявление на водачът на партията Корнелия Нинова във връзка вътрешно-политическото конюнктура в страната. Очаква се съществена тематика там да бъде точно продажбата на българските активи от компанията ЧЕЗ – тематика, която през последните няколко дни е извънредно настояща в страната, поради абсурдът, който се разигра в петък.

Преди началото на Пленума, делегатите на Българска социалистическа партия изрично обявиха, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова не взема решение проблемите в енергетиката и упорстват за незабавни дейности от страна на държавното управление.

" Можем да разсъждаваме дали тази оставка не е авансово калкулирана, имайки поради огромния залог в тази договорка – обществото да бъде успокоено, че виждате ли, никой няма общо, а в действителност е ясно, че значително по този метод действа българската стопанска система. И тук до имената на някоя Гинка, Георгиус, има още редица знайни и незнайни герои”, разяснява Янаки Стоилов от Българска социалистическа партия.

" Днес, в случай че това го одобри българското общество, че разрешаваме да се гаврят и щом чехите желаят да продават, ние да го купим”, разяснява Георги Божинов от Българска социалистическа партия.

" Самата договорка приказва за нещо прикрито, нещо което не е ясно - купува го Гергов, купува го Иванчо - да се знае!! А не да дадем ЧЕЗ на една компания с 50 000 капитал, компания, която на следващия ден ще има силата да бута правителства”, разяснява Георги Гергов от Българска социалистическа партия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР