БСП настоява да се спазва държавният протокол и всички посланици,

...
БСП настоява да се спазва държавният протокол и всички посланици,
Коментари Харесай

БСП против отказа да се покани Митрофанова

БСП упорства да се съблюдава държавният протокол и всички посланици, в това число и на Русия - Елеонора Митрофанова, да участват на откриването на Народното събрание. Това удостовери определеният за народен представител Георги Свиленски измежду среща в Народно събрание на парламентарно показаните партии. Колегата му Борислав Гуцанов дефинира като цялостна дилетантщина концепцията посланикът на Руската федерация да не участва на тържественото разкриване на Народно събрание. 
" Ако тя не бъде поканена, това приказва доста неприятно за връзките сред България и Русия ", разяснява Гуцанов. 
След срещата стана ясно, че и краткотрайно изпълняващият длъжността началник на задачата на Беларус Никита Лешуков също няма да получи покана. Решението е взето от представители на " Демократична България ", " Продължаваме промяната ", ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Против това желание са били от Българска социалистическа партия и " Възраждане ", а от " Български напредък " са оповестили, че страната ни би трябвало да се преценява с общата европейска позиция по отношение на съветската дипломация.
Междувременно от ГЕРБ предложиха да се предложения президентът на Украйна Володимир Зеленски да направи видеообръщение към народните представители онлайн по време на първото съвещание. " Това е безусловно недопустимо. България би трябвало да има своята самостоятелна политика и естествени връзки с всички страни по света, и най-много с тези в Европа и към нас. Крайностите в никакъв случай не водят до нищо положително. Ключът е разговор и дипломация ", разяснява Борислав Гуцанов.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР