БСП настоя за изслушване на министъра на отбраната Тодор Тагарев

...
БСП настоя за изслушване на министъра на отбраната Тодор Тагарев
Коментари Харесай

БСП настоя за спешно изслушване на министъра на отбраната Тодор Тагарев в Народното събрание

БСП настоя за чуване на министъра на защитата Тодор Тагарев в Народното събрание още през днешния ден поради поръчката на Тагарев, че България може да изпрати бойни медици в Украйна.

" Г-н Тагарев приказва, че ще бъдат предоставени медицински фрагменти, вероятно за военният спор в Украйна. Това правилно ли или не е правилно? Обсъждано ли е или не е обсъждано? Ние от Българска социалистическа партия желаеме Тагарев, като министър на защитата, да бъде извикан в Народното събрание и да даде пояснение за това свое последно изказване ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов от парламентарната естрада.

" В началото на тази седмица разбираме, че се приготвя решение на кабинета „ Денков “ за присъединяване на България в европейската самодейност за мир. Добре звучи, само че какво се крие зад това – тази европейска самодейност за мир има за цел да се обезпечат един милион муниции и снаряди за Украйна. Как ви се коства това, обикновено ли е? Не, няма никаква неточност – самодейност за мир, която ще купува снаряди и ще убива хора ", акцентира Гуцанов.

" Четем вчерашните думи на заместник-министъра на защитата Запрянов и в действителност не е за поверие, тъй като всичко, за което предупреждавахме от Българска социалистическа партия, към този момент е реалност и новото ръководство стартира да разкрива същинските си планове. Коалицията на омертата и имунитетите се оказа и коалиция на войната ", уточни депутатът.

" Нека да ви напомня, че единствено с помощта на Българската социалистическа партия, господин Тагарев не стана министър още преди година, тъй като тогава се възпротивихме на лансирането от Кирил Петков, тъй като нашата партия правеше всичко допустимо да сме част от една коалиция, която е срещу войната и да търсим решения и мирни договаряния. Мирът е най-голямата полезност. Човешкият живот е един-единствен и неповторим. И не снаряди и оръжия, а мирни договаряния и разговорът са ключът към решаването на този боен спор ", безапелационен е Гуцанов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР