БСП напусна пленарната зала, след като партията поиска премиерът Бойко

...
БСП напусна пленарната зала, след като партията поиска премиерът Бойко
Коментари Харесай

БСП напусна парламента след скандал заради отсъствието на Борисов

Българска социалистическа партия напусна пленарната зала, откакто партията изиска министър председателят Бойко Борисов персонално да изясни на депутатите по какъв начин ще извършва ограниченията против икономическата рецесия. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани Борисов да изясни какви гаранции ще бъдат дадени, че парите ще стигнат до жителите, а не до “джобовете на обкръжението “ му.

" Министър-председателят да пристигна и да не приказва пред Народното събрание за мазнинки, това може да го споделя на улицата. Тук да пристигна с цифри – какво е осъществяването на бюджета, какви са прогнозите до края на годината, от къде идват тези два милиарда, по какъв начин ще бъдат компенсирани… Да дебатираме по какъв начин тези пари ще стигнат до хората ", приозова Нинова.

Българска социалистическа партия дефинира препоръчаните от държавното управление ограничения за 1.16 милиарда лв. като " прахуляк в очите на хората ". Преди два дни Борисов разгласи редица ограничения, в това число изплащането на общо 150 лв. на три вноски за всеки пенсионер, увеличение на заплатите лекарите, намаляването на Данък добавена стойност за избрани артикули (включитело бира и вино) и други.

Правителството анонсира, че ще има още ограничения в поддръжка на бизнеса с европейски пари.

След декларацията на Българска социалистическа партия депутатите на ГЕРБ дадоха отговор, че ще уведомят премиера за желанието им да пристигна в Народното събрание. “Червените “ депутати подсетиха, че скоро Народното събрание излиза във почивка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР