“БСП направи едно много добро представяне на местните изборите. Ще

...
“БСП направи едно много добро представяне на местните изборите. Ще
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: БСП направи много добро представяне на местните избори

“БСП направи едно доста положително показване на локалните изборите. Ще приказвам единствено с математика. На първи тур ГЕРБ несъмнено са първи със 72 кмета. Българска социалистическа партия обаче печелим 44 кмета. Движение за права и свободи - 32 кмета, по един имат ПП-ДБ и “Възраждане ”. И Българска социалистическа партия отиваме на 45 балотажа. ”

Това съобщи организационният секретар на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в предаването “Още от деня ” на Българска национална телевизия.


“БСП бяхме тези, които искахме да има машини, само че след извършените няколко на брой избори, изтеклите записи в общественото пространство и хилядите подозрения, които излязоха, няма по какъв начин да имаме вяра на машинния избор. ”, изясни той.

По неговите думи, в Европа няма друга страна, която гласоподава на машини, с изключение на Естония, а в Германия и Франция е имало опити това да се направи, само че след отчети на техни служби, са се отказали. И напомни, че Народното събрание е взело решение да има профилирана комисия, която да откри има ли операции с машинния избор.

“Миналата неделя се организираха 265 избора, тъй като във всяка община те са разнообразни и не изключвам някъде да има нарушавания, които да се минали границата на рационалното. Но дали Министерство на вътрешните работи си свърши работа? Защото на какъв брой места се знае кой купува гласове и дали има арестувани за това - няма такива. Същите неща се случват и когато се гласоподава с машини ”, разяснява Гуцанов.

“Борисов на три пъти си смени своето мнение за тези 4 седмици. В началото говореше, че това ръководство би трябвало да остане. След това - че има напрежение в некоалицията. Докато не се стигна до в този момент, когато разгласи, че ще привиква Националния съвет на ГЕРБ да вземат решение да остават ли в сглобката. Така че би трябвало него да питате по кое време е меродавно неговото мнение. Но на Българска социалистическа партия мнението е - когато и това държавно управление на Денков да си тръгне, постоянно е закъсняло ”, сподели още Борислав Гуцанов.

“Съжалявам, че не мина вотът на съмнение за енергетика, тъй като и през вчерашния ден видяхме - цената на газа се подвигна с 36%. Това се дължи на безумните дейности на този кабинет ”, добави той.

Според него, решението на Министерски съвет за бойните машини “Страйкър ” граничи с националното изменничество. “Народното заседание е взело решение за 1,1 милиарда за тази техника, а държавното управление утвърждава за 2,4 милиарда Кой им дава това право да не се съобразят с решенията на Народното събрание? ”, възмути се Гуцанов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР