БСП може да участва в управлението на София след местните

...
БСП може да участва в управлението на София след местните
Коментари Харесай

Иван Таков пред социалисти в ”Подуяне”: БСП може да участва в управлението на София

БСП може да взе участие в ръководството на София след локалните избори през есента на 2023 година. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков пред социалисти в " Подуяне ". От там стартира серията му от срещи с актива на Българска социалистическа партия по региони в столицата.
Това са първите директни диалози на Иван Таков с членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия, откакто беше определен на поста доскоро повече от месец. На срещата участва и заместник-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който членува в региона. В началото Иван Таков връчи членски карти на Българска социалистическа партия на четирима новоприети младежи и им пожела да бъдат дейни и виновни социалисти.

Основната тематика, която Иван Таков засегна, беше за идните локални избори - за подготовката и работата, която следва. Иван Таков беше безапелационен, че разсъдък, отговорност и прагматизъм са главните условия за това Българска социалистическа партия да бъде част от ръководството на София след есента на 2023 година. Ако задачата бъде осъществена, социалистите за първи път ще влязат у правлението на столицата след смяната през 1989-та година.

" Трябва доста деликатно да преценим по какъв начин да се явим на локалните избори. Имаме пред нас няколко месеца, в които би трябвало да вземем това решение, сподели Иван Таков. - Каквото и да бъде то, идните локални избори ще бъдат голямо предизвикателство за Градската партийна организация. Затова нямаме никакво време за губене и от в този момент започваме работа в доста посоки по едно и също време. И с очебийно засилено внимание към локалните политики ".

Иван Таков сподели пред социалистите в " Подуяне ", че ще разчита на интензивността и работата на всеки един от членовете и симпатизантите. " Очаквам отговорност и действителни дейности по места от всички, съобщи той. - Всеки регион има своите характерни проблеми, а ние би трябвало да предложим решения, да открием методите за справяне с тях. Да намерим съидейници по места, да работим с гражданските инициативни комитети, да сме на терен при хората, с цел да им оказваме помощ. Без интензивност в тази посока, без упорита работа и неизменност, без действителни дейности няма по какъв начин да реализираме нашите цели. Трябва да си дадем ясна сметка за това още в този момент ".

Темата за именуването и преименуването на обекти в София, обвързвано с политическата обстановка сега, провокира бурна и прочувствена реакция от страна на социалистите в " Подуяне ". Иван Таков описа за дейностите на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет във връзка с отчетите за издигане на украинското знаме паралелно до българския байрак на фасадата на Следствен отдел към окръжна прокуратура, за именуване на площи в регион " Изгрев " с " Героите на Украйна " и " Борис Немцов " и за опитите за промяна на името на 36-то СУ " Максим Горки ". Социалистите от " Подуяне " показаха бурно неодобрение и от появилата се концепция от страна на представители на Демократична България за промяна на името на ул. " Граф Игнатиев ".

" Нашата съществена задача е да спечелим борбата за историята, съобщи Иван Таков. - И тук няма място за оттегляне. Бруталната офанзива, подета в последните месеци за замяна на историята от краткотрайно пребиваващи в политиката субекти, не е нещо ново за нас. Но единствено дружно можем да дадем безапелационен отпор на натиска за унищожаване на монументи, на всекидневното им поругаване, на настояванията за преименуване на знакови за София улици или именуване на площи с една-единствена цел - провокация. В общинския съвет ние няма да отстъпим и с всички разрешени средства ще отстояваме историческата истина. Но имаме потребност от поддръжка от целия наш актив, от симпатизантите ни и от всички рационални и мислещи жители на София ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР