БСП може без Бенчо Бенчев и ще бъдем без него

...
БСП може без Бенчо Бенчев и ще бъдем без него
Коментари Харесай

Шефът на червените общинари в Бургас: БСП може без Бенчо Бенчев

БСП може без Бенчо Бенчев и ще бъдем без него оттук насетне, изрично съобщи в изявление за БНР Евгений Мосинов, ръководител на групата общински съветници на Българска социалистическа партия в Общинския съвет в Бургас.

Зам.-председателят на Общинския съвет в Бургас от Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев беше арестуван в Истанбул дружно с Димитър Желязков – Митьо Очите. Очаква се Специализираната прокуратура да реши дали против него да се образува настрана дело за персонално укривателство. В дома на Бенчев криминалистите разкрили бележки какъв брой пари да се дават на Желязков. Вероятно Бенчев ще бъде разследван и за пране на пари.

„ Една толкоз годишна партия едва ли ще е в положение да е подвластна от един човек, бил той и Бенчо Бенчев ", разяснява Мосинов. Според него Бенчев ще послуша партията и ще си подаде оставката като общински консултант и зам.-председател.

По думите му реакцията както на националното управление на Българска социалистическа партия, по този начин и на локалната конструкция е извънредно бърза, навременна, остра и безапелационна. Той уточни, че както локалната конструкция на партията, по този начин и бургаската общност са сюрпризирани от случилото се: „ Бенчев е характеризиран като огромен поданик, предприемач със обществени задължения, в една напълно положителна светлина ".

Евгений Мосинов означи, че сегашната обязаност на Бенчев с „ Аркус Секюрити " стартира след 2011 година, когато е включен в листа на Българска социалистическа партия от гражданската квота. Той акцентира още, че на последните локални избори Бенчев е определен с преференции: „ Винаги е укоримо един политик да има активност, близка до проведената престъпност или да е обвързвана директно с нея. Въпросът е по кое време политически структури разбират за тази активност. Ето когато узнаваме, ние реагираме незабавно ".

„ Ще изчакаме и неговата версия, както и мнението на прокуратурата. Но озоваването му там с Митьо Очите е безусловно недопустимо от политическа позиция ", разяснява Мосинов. Той не изключи версията случилото се да е сюжет.

Евгений Мосинов счита, че този случай ще провокира начало на полемика в Българска социалистическа партия за хората от гражданската квота – за критериите, за стандарта на отношение на тези предлагани хора. Това е мотив гражданската квота да се уточни и като механизъм на установяване, и като съответни имена, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР