БСП кани в предизборно обединение други 25 партии и 20

...
БСП кани в предизборно обединение други 25 партии и 20
Коментари Харесай

Нинова отказа коалиция с Първанов, Манолова и Дончева

БСП кани в предизборно обединяване други 25 партии и 20 сдружения от левия и патриотичния набор

Българска социалистическа партия отхвърли вид за коалиция с партиите на Георги Първанов, Мая Манолова и Татяна Дончева и за идните избори " 2 в 1 " за Народно заседание и Европейски парламент.

Днес са взети решения на съвещание на Националния съвет на соцпартията. Те бяха оповестени на конференция от водача Корнелия Нинова. Тя анонсира бъдещо предизборно обединяване с леви и патриотични сили . На 1 май ще има конгрес, на който ще бъде подписан общ документ за общи политики и общи дейности за изборите.

По думите на Нинова  става въпрос за над 25 партии и над 20 цивилен сдружения. Тя обаче отхвърли да заяви съответни имена. 

След въпрос дали измежду тези сили ще е коалиция „ Левицата “ (в която влизат АБВ на Първанов, „ Изправи се, БГ “ на Манолова и „ Движение 21 “ на Дончева), Нинова сподели: „ Левицата “ са наши някогашни приятели. Към тях възобновяваме поканата да се върнат в Българска социалистическа партия и да си възобновят участието. Добре пристигнали са. “ 

Корнелия Нинова посочи какви партии ще бъдат поканени в новото обединяване: „ Говоря за партии, които не са имали общо с Българска социалистическа партия и са отвън Българска социалистическа партия. Други партии – такива, които на 1 май ще поканим. Ние „ Левицата “ си ги гледаме като наши някогашни приятели. Тях ги каним да се върнат в Българска социалистическа партия. А не да подписват съглашение с Българска социалистическа партия. “

Преди дни Татяна Дончева, в изявление пред БНР, изрази вяра, че въпреки всичко може да има предизборно обединяване сред соцпартията и " Левицата ", само че и даде да се разбере, че това е малко евентуално. 

Днес не стана ясно дали Българска социалистическа партия счита да разшири официалната коалиция  " Българска социалистическа партия за България ", в която взе участие сега. Ако има такива планове обаче, това следва да се случи преди 1 май - най-късно до 24 април. Дотогава е срокът за регистрация на партиите и обединенията за вота 2 в 1, който е плануван за 9 юни. 

Днес Националният съвет е одобрил платформата на Българска социалистическа партия за евроизборите. Тя стъпва върху шест правилото и " 10 съответни тематики за български народен интерес ". 

На 27 април Националният съвет отново ще се събере, с цел да утвърди кандидат-депутатските листи за изборите за българския парламент. 

Гледайте тук:





 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР