БСП изведе Радев в политиката и разминаването ни с него

...
БСП изведе Радев в политиката и разминаването ни с него
Коментари Харесай

Румен Гечев: Има напрежение между БСП и президента

БСП изведе Радев в политиката и разминаването ни с него в този момент не е в негова изгода, казва депутатът от левицата 

И депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев през днешния ден приказва за разликите на партията му с президента Румен Радев и го подлага на критика. Вчера това направиха лидерката Корнелия Нинова и Георги Свиленски откакто президентът приказва остро против Кирил Петков и дейностите му във връзка с Северна Македония.

„ Истината е, че сега има някакво напрежение. На политическата сцена господин Радев беше изведен от Българска социалистическа партия и ние изиграхме съществена роля при неговото избиране. Ние не можем да се съгласим и няма по какъв начин да нямаме разлики с него по следния въпрос: съгласно нас приоритет сега има приемането на бюджета, опазване на ръководството и само съответното и значимо е стабилизирането на страната преди наближаващия тежък сезон, в сравнение с да се занимаваме с това какви възможни диалози е водил министър председателят “. Това съобщи Румен Гечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

„ По отношение на родолюбието, право на президента си е по какъв начин да приказва, само че разминаването не е в негова изгода. Абсолютно сигурен съм, че публичната поддръжка ще бъде в интерес на Българска социалистическа партия “, безапелационен бе Гечев.

За френското предложение за Северна Македония Гечев сподели: „ Има неразбирателство, което наподобява е целеустремено. За предлагането на Франция се знае доста от дълго време. Българската социалистическа партия има безапелационна позиция по тематиката Македония и ние по никакъв метод няма по какъв начин да позволим да бъде гласувано такова предложение, заради простата причина че РСМ не е изпълнила контракта от 2017 година. И откакто той не е изпълнен, е доста необичайно по какъв начин България разрешава непознати министър председатели и президенти да дават оферти на българския народ. “

По думите му е значимо, че това писмо е пристигнало в българския парламент и е значимо да се види кой и по какъв начин ще гласоподава. „ Българската социалистическа партия ще гласоподава твърдо срещу каквито и да е взаимни отстъпки. Ние държим на интернационалното право и желаеме нещо доста простo – Северна Македония да извърши своята част от контракта и чак по-късно можем да приказваме “, сподели още проф. Гечев.

„ Всеки рационален човек вижда, че има напън, тъй като НАТО и Европейски Съюз водачите им желаят да затворят кръга с Балканите и тази последваща крачка е обвързвана със Северна Македония. Те си имат геополитически ползи “, добави депутатът от левицата и акцентира, че това не може да стане за сметка на българския народен интерес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР