БСП изпреварва ГЕРБ и печели изборите за Европейски парламент (ЕП).

...
БСП изпреварва ГЕРБ и печели изборите за Европейски парламент (ЕП).
Коментари Харесай

Агенция на член на БСП вижда победа за социалистите на евроизборите

БСП изпреварва ГЕРБ и печели изборите за Европейски парламент (ЕП). Това сочат данни от социологическо изследване на Агенция АФИС в интервала 14-19 януари 2019 година. Интервюирани директно в домовете им са 1010 пълнолетни български жители.
Агенция АФИС е благосъстоятелност на Юрий Асланов, в съдружничество със Сияна Ковачева, като съгласно Търговския указател двамата разделят собствеността 50 на 50. От години насам Асланов е част от Българска социалистическа партия, като сега е един от членовете на Националния съвет на Столетницата.
Според проучването на АФИС, в случай че изборите за Европейски парламент бяха през днешния ден, то Българска социалистическа партия щеше да завоюва 24,2% поддръжка, а ГЕРБ - 23%. Според заключението на АФИС това е " леко преимущество " на Българска социалистическа партия, " в границите на статистическата неточност ". Освен това надали щяло да има различен любимец за краен победител отвън ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Единствено обединението " Обединени патриоти " разполага с евентуална опция да се снабди с не повече от един мандат, само че и това не е несъмнено, прибавят от АФИС, съгласно чиито калкулации на " патриотите " ще им трябват 5,89%, с цел да имат депутатско място в Екологичен потенциал. Социолозите приказват от позиция явяване на НФСБ, Вътрешна македонска революционна организация и " Атака " дружно на евровота, което за момента не е несъмнено.
Съгласно заключенията в проучването, ползата към евроизборите си остава обичайно слаб, като сега единствено 35% от гласоподавателите са подготвени да гласоподават непременно на вота и това са най-вече симпатизанти на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Ако в края на пролетта беше локалният избор, то изборната интензивност щеше да е с 19% по-висока, прави параленост АФИС. Това е почти толкоз, колкото и междинната настройка в Европейски Съюз - с 10-15% по-висока интензивност на локални избори в другите страни, в сравнение с европейски.
" В визията на мнозина наши сънародници Европа е избавителен бряг от несгодите, които понасят във водите на българската река. Затова и изборната интензивност тук през май ще бъде по-висока спрямо съвсем всички други страни от Европейски Съюз, само че по-ниска спрямо онази интензивност, която нормално измерваме по време на национални и локални избори ", споделя АФИС и показва, че намаляването на интензивността е резултат и от намалено доверие към Европейски Съюз, въпреки то да остава доста високо и в действителност българите да считат, че обстановката в България е надалеч по-лоша, в сравнение с обстановката в Европейски Съюз като цяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР