БСП изпрати писмо до посланиците на страните-членки на Европейския съюз.

...
БСП изпрати писмо до посланиците на страните-членки на Европейския съюз.
Коментари Харесай

БСП се оплака на европейските посланиците от авторитарно и антидемократично управление на страната

Българска социалистическа партия изпрати писмо до посланиците на страните-членки на Европейския съюз. В него се показва противоречие с развиването на политическите процеси в България и отдалечаването на страната от базисните условия за действието на една модерна европейска народна власт. В страната има първи проблясъци на властническо и антидемократично ръководство на парламентарно и държавно равнище. За първи път в демократичната история на страната опозицията е изтикана в периферията на парламентарния живот, като не й е дадена опция да оглави нито една непрекъсната комисия. Правилникът на Народното събрание се нарушава редовно и няма никаква предвидимост в законодателния развой, оповестиха от Българска социалистическа партия.

Заявката за политическо разпределение на позициите в самостоятелните регулаторни органи става под формата на централизация на власт, без вземане предвид с българските и европейски демократични обичаи. В писмото до европейските посланици Българска социалистическа партия обръща внимание и на метода по който ППДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи разпределят позициите в самостоятелните регулатори. Дадени са поръчки, че няма да се търсят най-хубавите специалисти, а се възнамеряват политически назначения, в несъгласие с правилата на положителното ръководство. Това би основало риск освен за България, само че евентуално и за целия Европейски съюз.

Функции на изпълнителната власт постоянно се изземват от Народното събрание, което опонира на Конституцията и нарушава салдото сред управляващите.

Българска социалистическа партия предлага тези наболели и други въпроси да бъдат разисквани при започване на идната година, при обичайните срещи на управлението на Българска социалистическа партия с посланиците на страните членки на Европейския съюз. В идващите седмици ще бъдат сезирани и интернационалните у районни европейски организации за недемократичните и антиевропейски дейности на ръководещите обединения (ПП-ДБ, Движение за права и свободи, ГЕРБ) и техните водачи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР