БСП излиза от пленарна зала. Днес ще поискаме среща с

...
БСП излиза от пленарна зала. Днес ще поискаме среща с
Коментари Харесай

БСП излиза от парламента

Българска социалистическа партия излиза от пленарна зала .

Днес ще желаяме среща с всички европейски посланици , разгласи на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

ГЕРБ минират националното единодушие, разгласи Корнелия Нинова. Затова алените ще беседват с посланиците.

Ще се оплачат за вчерашното държание на ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев и ще им показват целите на левицата за европредседателството ни. Вчера Кристиян Вигенин е трябвало да внесе отчет за общо решение за европредседателството.

Така депутатите на Българска социалистическа партия напущат Народното събрание до оставката на Главчев. Припомняме, по-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия внесоха подписите за искане на оставката на ръководителя на Народното събрание. Днес е вторият ден, в който работата на Народното събрание минава под знака на спора сред социалистите и Главчев, откакто през вчерашния ден след разменени заявления и реплики Димитър Главчев наложи наказване на водача Корнелия Нинова и депутата Антон Кутев.

 Българска социалистическа партия с наказателна акция против Главчев Обновена
Българска социалистическа партия с наказателна акция против Главчев

Социалистите бойкотираха кворума

От думите на Нинова стана ясно, че народните представители ще влязат единствено за гласуването на оставката, за бюджета и вота на съмнение . Ще си платим санкциите, увери соцводачът.

От думите й обаче стана ясно, че социалистите ще вземат участие в комисиите на Народното събрание, само че няма да влязат в пленарна зала и на следващия ден за парламентарния надзор . На въпроса на News.bg дали на следващия ден ще вземат участие в дебата за демографската политика , иницииран точно от Българска социалистическа партия, Нинова отсече, че няма да се включат и в него, нищо че в Народно събрание би трябвало да им рапортува вицепремиера Валери Симеонов.

Припомняме, че и през вчерашния ден, откакто ръководителят на Народното събрание наказа Корнелия Нинова и Антон Кутев, социалистите излязоха от пленарна зала, а от Движение за права и свободи, които ги поддържаха, оповестиха, че събирането на кворум е проблем на управляващит е. Така за редовността на пленарните съвещания ще би трябвало да се разчита на наличието на депутатите на Веселин Марешки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР