БСП издигна Радев за президент в момент, когато никой не

...
БСП издигна Радев за президент в момент, когато никой не
Коментари Харесай

Явор Божанков: Изгонването на руските дипломати ще има последици за България

БСП издигна Радев за президент в миг, когато никой не го познаваше, в случай че той води война с партията, която го е подкрепила – негово решение
„Решение, което е взето поради, че кабинета е в оставка няма по какъв начин да остане без последствия, минимум реципрочна реакция от другата страна. Ние разбрахме за това постфактум от медиите и е обикновено да сме обезпокоени. Ние даже не знаем на база какво е взето решението и какви са претекстовете. Има ли някакви съществени причини и вреди за страната, нямаме никаква визия.“ Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков в ефира на Нова във връзка с обстановката с изгонените съветски дипломати и добави, че държавно управление в оставка няма кой знае каква легитимност, с цел да взима дълготрайни политически решения, които директно касаят връзките на България с други страни.

„Поканата на президента за съвещания пристигна в миг, когато бяхме в бюджетна процедура и нямаше време за реакция. Претупването и свеждането до една фешън сцена, на която всички минават и камерите ги снимат не е потребно за никого. Притеснява ме, че всички политически сили и президентството заявяват едно и също- разсъдък, договаряния, България не би трябвало да върви на избори и не би трябвало да прибавяме нова рецесия към останалите и показват тъкмо противоположните действия“, акцентира Божанков и добави, че не е обикновено президентската институция да нападна политически водачи посредством листчета и отрязъци от по 2 реда.

Депутатът от левицата бе безапелационен, че Българска социалистическа партия е издигнала Радев за президент и то в миг, когато никой не го е познавал и социалистите тогава са вложили цялата си сила, вяра и доверие в него. „Ако Радев води война против партията, която го е издигнала – негово решение. Ние сякаш споделяхме едни и същи общи полезности във връзка с мафията, някогашните ръководещи от ГЕРБ, на задкулисието, на върховенството на закона. Факт е, че когато прокуратурата нахлу в президентството всички бяхме на улицата, с цел да защитим тази институция. И когато същата тази мафия нападна Народното събрание, същите тези хора излязоха на улицата да защитят институцията, само че този път президента Радев зае друга позиция. Какво е обяснението за това деяние само той би могъл да каже“, разяснява той държанието на президента.

„Вече 4 пъти вървим на избори и рецесията не се позволява. Всички заявяват обединяване и излизане от рецесията, посредством сформиране на кабинет, тъй като е ясно, че нови избори ще дадат същия фрагментиран парламент и болшинства, които ще разчитат на обединения. Ситуацията няма да стане по-лесна, а по-трудна. Месеци, през които ще пропуснем благоприятни условия по Плана за възобновяване и оперативните програми“, изясни Божанков за какво предварителните избори биха задълбочили политическата рецесия у нас.

В умозаключение секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ съобщи, че няма визия дали от „Има подобен народ“ ще се включат в идните договаряния за сформиране на държавно управление и сподели, че е бил сюрпризиран от тяхното овакантяване на обединението. „Хайде те с Кирил Петков не се схващат, само че с Българска социалистическа партия нямат борба. Те от нас неприятно не са видели и ние постоянно в това ръководство сме били постоянен сътрудник и е редно, когато го напускаш сътрудниците също да знаят за това деяние. Политиката не е въпрос на благосклонности и персонални страсти. В политиката би трябвало да търсиш най-хубавите и работещи решения. Пак споделям, летим с голяма скорост към тотална злополука и, в случай че го допуснем историята няма да пита кой беше отговорен, а ще запомни всички като част от голям неуспех за България. Не можем да си го позволим в този момент“, приключи Божанков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР