БСП издига активист на ДСБ (в състава на Демократична България

...
БСП издига активист на ДСБ (в състава на Демократична България
Коментари Харесай

ШОК: БСП издига костовистка за кмет на Нова Загора

БСП издига деятел на ДСБ (в състава на Демократична България - б.р.) за кмет на Нова Загора, изпищяха гневни социалисти в поредност от писма до Националния съвет на партията поради настояването на управлението на левицата въпросното решение да бъде взето " на автограф ", даже без да бъде показана биографична информация за претендента, сигнализираха те пред Lupa.bg.

Става въпрос за частичните локални избори, които ще се проведат в града при започване на юли, откакто през април ненадейно умря кметът на Нова Загора Николай Грозев. А предлаганата от Корнелия Нинова номинация е за общинската съветничка там Кремена Петрова, която с изключение на всичко друго, бе и в кандидатдепутатската листа на Демократична България в миналогодишната серпантина от избори за Народно заседание.

Решението, спуснато от " Позитано " 20 за поддръжка точно на дясната представителка, е било съпроводено само от нейна фотография, само че без никакви елементи за политическата й кариера или за локалните й начинания.

И социалисти, и членове на Демократична България в Нова Загора, я разказват като извънредно дейна и умна дама, от която градът можел единствено да завоюва, само че бесепарите се възмущават от това, че за тях с сходно искане от Нинова се цели превръщането на пленума в гумен щемпел за нейните еднолични решения.

Говори се и че следващото неприсъствено съвещание на Националния съвет единствено ще задълбочи процеса за локалните избори следващата година и в действителност вместо лични кандидатури, Българска социалистическа партия ще би трябвало да се преценява с издигнатите от съдружните си сътрудници в лицето на Продължаваме промяната, ИТН и Демократична България номинации, освен това даже за регионални градове.

А опасенията били за тъмна договорка, подписана сред Корнелия Нинова и тогавашния водач на Младежкото Съюз на демократичните сили, а в този момент нейна дясна ръка в министерството на стопанската система Калоян Методиев, с неговите положителни познати и някогашни сътрудници вдясно за взаимни дейности във вота през 2023 година Идеологически немислими до момента, те се трансформират в действителност с издигането на Кремена Петрова в Нова Загора, оплакват се и депутати от левицата.

А остри мнения против метода, по който Българска социалистическа партия ще избира претендентите си за кметове, общинари и наместници, към този момент показаха Крум Зарков и евроколегата му Петър Витанов.

" Дневният ред на следващото " съвещание " е формиран от една точка - одобряване на претенденти за кметове. Оставам настрани, че даже не е положено обикновеното изпитание за къса биографична информация на тези хора, камо ли нещо за политическата конюнктура в съответните общини.

Това е по едно и също време белег за какъв брой тъкмо коства " утвърждавеното " им от Националния съвет - превърнато по този метод в чиста условност! - само че и за отношението от вид " отбий номера ", с което се подхожда към самите избори в тези обитаеми места ", написа в позицията си Зарков и припомня, че има доста по-важни тематики, заслужаващи присъствено съвещание на пленума.

" Цените хвърчат, доверието в държавното управление пада, в множеството сондажи Българска социалистическа партия е след Възраждане и стремително се е запътила към пета позиция, в последните два дни в Народното събрание се обрисуват разнообразни болшинства по обособени тематики,

организационното положение на партията ви е печално известно, разпадът е цялостен и всеобщ...

И всичко, за което Изпълнителното бюро смята, че е належащо да се допита - на автограф! - до Националния съвет са двете кандидатури за кметове на Ракитово и Нова Загора. Това обикновено ли е? ", прибавя ядосан той.

Витанов също е срещу сходно парафиране на решения за партията от национално значение, като упорства най-малко да получи биографична информация за кандидатурите за Нова Загора и Ракитово.

" Прави се опит да се обезличи дефинитивно Народно събрание на Българска социалистическа партия, който очевидно се възприема от някои като скучен апендикс, чакащ дефинитивно да бъде изрязан ", предизвестява евродепутатът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР