БСП инициира среща на парламентарно представените партии в 48-ото Народно

...
БСП инициира среща на парламентарно представените партии в 48-ото Народно
Коментари Харесай

Приключи срещата на партиите в НС, няма общи решения

БСП инициира среща на парламентарно показаните партии в 48-ото Народно заседание. Темите, които разискват бъдещите депутати, са държавният бюджет, пари, инфлация и приходи. На влизане в срещата водачът на Левицата акцентира, че диалозите не са поръчка за коалиция сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Продължаваме Промяната ”, които взеха присъединяване в нея.

„ Не говорихме за болшинства. Говорихме за това в случай че въпреки всичко не се стигне до сформиране на болшинство, по какъв начин да се направи бюджетът. Всички рецесии желаят ограничения, а обезпечеността на ограниченията е с дефицити. Всички си споделиха мнението, само че нямаме общо решение ”, сподели след срещата Йордан Цонев от Движение за права и свободи, представен от Нова тв.

Калина Константинова от „ Продължаваме Промяната ” също разяснява диалозите. Тя съобщи, че не е имало диалог за сформиране на кабинет. Темите са били свързани само с бюджета на страната, ограничения за поддръжка на бизнеса и семействата. „ Ние изложихме всички 16 ограничения, които имахме. Не сме влизали в конкретика за суми и рамки, по-скоро посочихме посоката, в която ще вървим ”, разгласи тя.

„ Общото мнение на четирите парламентарни групи е, че идната зима и идната година ще бъдат доста по-тежки, в сравнение с тази година ”, сподели на излизане от срещата някогашния финансов министър Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС. По думите му в толкоз тежко финансово положение страната ни не е била от 1997-а година насам. „ Не постигнахме единодушие по всички ограничения, които предложиха обособените парламентарни групи ”, сподели още Ананиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР