БСП информира обществеността за открита липса на тонове медни проводници

...
БСП информира обществеността за открита липса на тонове медни проводници
Коментари Харесай

Социалистите от Русе алармираха за сериозни липси в тролейбусния транспорт

БСП осведоми обществеността за открита липса на тонове медни проводници от остарялата контактна тролейбусна мрежа в града, изчислена на стойност към 0,5 млн. лв.. По тази причина общинарите от Българска социалистическа партия Александър Неделчев и Пламен Рашев изпратиха сигнал до районна и окръжна прокуратура за позволена занемареност и изчезнал надзор. Това не повтаря сигнал на Община Русе, който е за нелегално заграбване и е изпратен на 9 януари, също до прокуратурата.
Реновирането на тролейбусната мрежа е осъществена по европейски план за модернизиране на градския превоз през 2015 година, само че чак през 2018 година са открити неналичията на старите детайли.
„ Стана ясно, че е налице проявена занемареност и неупражнен надзор от страна на виновните за това лица от община Русе. Член 219, ал.1,2 и 4 от Наказателен кодекс квалифицират това като общостопански закононарушения. До началото на 2019 година не е направено нищо за определяне на неналичията и за овъзмездяване на община Русе от отговорните за тези неналичия “, означи Александър Неделчев.
Доказателство за изчезналите детайли е формирания приемо-предавателен протокол. Според социалистите, от сменените 73 865 кг мед от компания „ ЕЛ “, в склада на „ Шулц 79 ООД “ са постъпили 26 470 кг. Разликата е за 47,4 тона. В протокола от 11 април 2018 година е посочена и неналичието на стрелки, съдържащи желязо и бронз. Фирма „ ЕГГЕД Русе “ подава информация за осъществената замяна на мрежата.
Прокуратурата е упълномощила инспекция по случая на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Според зам.-кмета Димитър Наков, социалистите извършват предизборна политическа поръчка. Общинската администрация сама е подала сигнал преди месец, откакто изпълнителят не може да изясни неналичията, само че те били за 27 тона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР