БСП имаше една цел и ние успяхме да я постигнем

...
БСП имаше една цел и ние успяхме да я постигнем
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Националният интерес е защитен

БСП имаше една цел и ние успяхме да я реализираме - да няма експорт на оръжие и муниции за Украйна.

Смятам, че сме безпределно предан и правилен сътрудник. И като членове на Европейския съюз, и като членове на НАТО. Ние би трябвало да предоставим цялостно въоръжение и да участваме в спор, единствено когато е задействан член 5 на контракта за НАТО.

Взетото от Народното събрание решение е умно и допустимо най-приемливо освен за Българска социалистическа партия, само че и за страната, защото ще подсигурява отбрана на националния интерес, който сега е България да е надалеч от военния спор.

С доста диалози, разсъдък и причини се стигна до това решение. Не смятам, че ултиматумът беше най-важното нещо. Но, да - ние щяхме да напуснем, в случай че беше гласуван експорт на оръжие. Това наше виждане беше изрично. Смятам, че това е най-хубавото, което можеше да се случи за България.

Тази коалиция има да свърши доста работа в региона на стопанската система и на обществените действия и аз мисля, че сътрудниците ни го схванаха в тези в действителност сложни диалози. Аз им благодаря, че направиха своите взаимни отстъпки в името на това страната ни да продължи да се развива по пътя, по който тръгнахме дружно преди няколко месеца.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР