БСП има твърда позиция против Истанбулската конвенция. Това заяви пред

...
БСП има твърда позиция против Истанбулската конвенция. Това заяви пред
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: Позицията на БСП по Истанбулската конвенция е твърда

БСП има твърда позиция срещу Истанбулската спогодба. Това съобщи пред БНР националният представител от ПГ на Българска социалистическа партия за България Стоян Мирчев. Той изясни, че в България е пристигнала делегацията на ПЕС, която ще се срещне с разнообразни НПО-та по проблеми, свързани с тематиката домашно принуждение и най-после ще имат среща и с управлението на ПГ на левицата и на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Народно събрание на Българска социалистическа партия има твърда своя позиция, която е заявявала нееднократно. Мисията им е проучвателна и най-вероятно за продължение на разговора. Натиск върху Българска социалистическа партия не може да бъде оказван, отвърна Мирчев на въпрос дали се чака напън за промяна на позицията на Българска социалистическа партия във връзка с Истанбулската спогодба.

Депутатът сподели, че на срещата ще бъде обяснено, че Българска социалистическа партия, посредством Народно заседание, е подхванала ограничения за ограничение на домашното принуждение у нас. Ако те считат, че можем да предприемем спомагателни ограничения посредством българското законодателство, са добре пристигнали да ни оказват помощ, сподели още той.

За вероятността Българска социалистическа партия да бъде изключена от ПЕС, в случай че не промени позицията си за конвенцията, Мирчев разяснява, че левите партии събират в себе си разнородни визии по идентични тематики.

В този случай Българска социалистическа партия има по-различно виждане от главните партии в ПЕС. Няма нищо по-нормално от това да се откри уравновесено решение - по какъв начин ние можем да отговорим на упованията на нашите сътрудници от ПЕС, тук в България, за справяне с домашното принуждение, а те да се съобразят с нашите терзания, свързани с Истанбулската спогодба, посочи той и добави, че може би има потребност от още диалози.

Стоян Мирчев съобщи, че предвид на положението на левите партии, ПЕС би трябвало да схванат, че би трябвало да се пазят по-убедено позиции като икономическото неравенството в самите страни и сред обособените страни в Европейски Съюз, неналичието на сигурност, неналичието на качествено обучение и опазване на здравето в част от страните, употребата на капитала над труда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР