„БСП има последователна позиция още от първия ден на войната,

...
„БСП има последователна позиция още от първия ден на войната,
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП предлага увеличаване на минималната заплата и намаляване на ДДС на някои храни


„ Българска социалистическа партия има поредна позиция още от първия ден на войната, че няма по какъв начин с изпращане на оръжия и муниции да се търси мир. В последна сметка и българското общество, и българските жители ясно декларират, че не желаят да се изпраща такава поддръжка, и че желаят мир. Така че войната би трябвало да свърши с мирни средства, с разговор и дипломация. “ Това съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски в ефира на Българска национална телевизия и добави, че левицата не е извивала ръцете на никого, а е декларирала своята позиция. „ Ако българското държавно управление изпрати муниции и въоръжение в Украйна, Българска социалистическа партия няма място в тази коалиция “, безапелационен бе той.

Свиленски изясни, че разнообразни планове бяха показани в пленарната зала, само че с помощта на диалозите, които Българска социалистическа партия води, се е взело решението, което в действителност ще помогне на Украйна: „ Постигнахме едно решение, което дава опция на Украйна да си изнесе зърното, да си изнесе евтината електрическа енергия, да получат поддръжка за желанието им за участие в Европейски Съюз. Все неща, от които Украйна има потребност “, уточни той.

Георги Свиленски бе безапелационен, че в тази обстановка никой от съдружните сътрудници няма да напусне обединението, защото решението е подкрепено от 200 народни представители. „ Благодарение на Българска социалистическа партия в Украйна няма да се изпраща въоръжение и муниции. Благодарение на цялата коалиция и поддръжката на опозицията, Украйна ще получи нужната поддръжка, която самите те желаят “, сподели още той по тематиката.

Председателят на парламентарната група на “БСП за България “ ясно съобщи, че от България за Украйна не се изнасят въоръжение и муниции, а който твърди противоположното лъже. „ България изпраща оръжие да 60 страни, с които има контракт повече от 30 години, само че оттова нататък какво те вършат България, българското държавно управление и българският министър на стопанската система не носят отговорност “, изясни той.

Социалистът бе безапелационен, че страната ни не може нито без съветски газ, нито без съветски нефт. „ Аз скърбя, че България постоянно най-стриктно и тъкмо съблюдава всички наказания и ограничения, а други страни се възползват от тях или ги заобикалят. Така че предлагам на българското държавно управление да отстоява българския народен интерес, а той е българското общество и стопанска система да има нефт и газ на налични цени. Цената би трябвало да бъде такава, каквато е контрактувана, държавното управление би трябвало да продължи диалозите с “Газпром “, а в случай че не успее, да компенсира българските жители и бизнес “, изясни той.

Според Георги Свиленски българските жители и стопанска система чакат да бъдат подкрепени в тази рецесия и по тази причина левицата предлага своя пакет от стопански ограничения в актуализацията на бюджета. Част от тях са таван на контролираните артикули, понижаване на Данък добавена стойност на българските зеленчуци и стоките от дребната потребителска кошница, увеличението на минималната работна заплата.

Във връзка с изкупуването на зърно от страната социалистът изясни, че с тази мярка ще се подсигуряват доставките на българите на зърно, тъй като не се знае какъв брой ще продължи тази война. „ Българското държавно управление би трябвало да се грижи освен за през днешния ден, а за идващите години напред. Така че това са верни дейности и те би трябвало да бъдат подкрепени “, счита социалистът.

По проблема с митингите на превозвачите Свиленски изясни, че имат своето съображение за предпочитание да бъдат подкрепени, защото всеки един бизнес страда и добави: „ Препоръката ми е, че посредством стачки и митинги няма да стане. При един диалог и демонстрация на разсъдък, може да бъде открит баланс “, уточни той.

Според Георги Свиленски плаващите болшинства не са най-хубавото нещо, когато от страна на опозицията го вършат не за по-добро решение, а за конспирация вътре в обединението. „ От такива случаи няма изгода нито за обществото, нито за страната. Така че по-добре е обединението да си приказва, да се увеличи качеството на разговора и в пленарна зала да влиза законодателство, което е обезпечено с гласовете на ръководещото болшинство “, съобщи той, като добави, че сега няма изгода от избори.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР