БСП има план за развитие както за първите 100 дни,

...
БСП има план за развитие както за първите 100 дни,
Коментари Харесай

БСП обяви конкретни мерки в секторите земеделие, туризъм, транспорт и външна политика


" Българска социалистическа партия има проект за развиване както за първите 100 дни, по този начин и средносрочни и дълготрайни ограничения. За да се случи всичко това ние би трябвало първо да спечелим доверието на българските жители и да имаме устойчиво наличие в 47-то Народно заседание ". Това съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в 24-МИР в София Георги Свиленски по време на откриването на акцията на левицата. Той означи, че в бранш " Външна политика " БСПпредлага да се проведат съвещания с парламентарно показаните политически сили за потвърждаване на българската позиция по договаряния за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз. По думите му би трябвало да се създаде и пътна карта за по-нататъшни договаряния и взаимоотношение с управляващите в страната. " Очакваме отговор на всички участници в изборния развой по тематиката. Какво те мислят за приемането на Северна Македония в Европейски Съюз? При какви условия? ", попита социалистът. Според него би трябвало да се изготви средносрочна стратегия за връзките с Република Северна Македония, която да обгръща всички съществени аспекти: стопанска система и бизнес, превоз, туризъм, просвета, европейски въпроси.

Свиленски изясни, че емблемата на ГЕРБ в последните години е била съсипването на " Напоителни системи ", разграбването на оборудванията на предприятието и вредите върху земеделието. " Предлагаме ограничения за възобновяване на унищожените хидромелиоративни уреди. За страдание площите, които са обезпечени с поливни системи са доста дребен % от всички обработваеми площи в страната ", разяснява той. Социалистът изясни, че левицата е заложила и основаване на обединен аграрен указател, какъвто все още няма у нас - връзка сред държавните и общинските структури в бранш " Земеделие ".

Георги Свиленски уточни, че е нужнацелева финансова поддръжка по отношение на интензивните подотрасли в земеделието - зеленчукопроизводство, в това число оранжерийното; овощарство; лозарство; отглеждане на животни.Като различен приоритет на левицата той уточни и усилване на държавната интервенция към браншове, които действително създава земеделска продукция. " Заложили сме и държавна поддръжка за възобновяване на Държавния горски фонд ", разясни той, Свиленски акцентира, че през годините фондът е бил единствено изсичан и продаван на ниски цени.

В сферата на екологията Свиленски разгласи, че приоритет за Българска социалистическа партия ще бъде правенето на действителни ограничения за въвеждане на кръгова стопанска система и прецизно ръководство на отпадъците. По думите му би трябвало да се извърши и осъвременяване, и предложение на проект за действиеза осъществяване на стратегия за чистотата на въздуха. " Изготвяне на незабавен проект за премахване на многото наказателни процедури, някои от които касаят прекъсването на над 40 огромни инфраструктурни плана в няколко оперативни стратегии. Заложили сме и пакет от законодателни и административни ограничения за радикална промяна в Националната тактика за ръководство на водния бранш ", сподели още той,.

Георги Свиленски изясни, че спортът има потребност от застраховане на финансовата тежест върху спортните организации. " Предлагаме в народен мащаб, наемите за прилагане на спортни уреди да бъдат понижени с 50%. Същото важи и за консумативите ", обясни той. Като друга мярка социалистът конкретизира грижата за фамилията - родителите на деца до 14-годишна възраст да бъдат подкрепени с еднократна месечна такса " Спорт ", в размер на 50 лева.за сметка на страната.

Свиленски акцентира, че приоритет на Българска социалистическа партия ще бъде и превозът. " Имаме ясна и безапелационна стратегия в този бранш ", съобщи той и разясни - за БДЖ закупуване на 20 нови локомотива, 25 вагона, а в по-дългосрочен проект закупуване на 20 водородни влака. В частта на автобусните транспорти Свиленски уточни увеличение на дотацията за отдалечени труднодостъпни места. В момента тя е на 20% от нужното. " Нашите жители в тези обитаеми места усещат потребността от постоянен и удобен превоз ", акцентира Свиленски. Като друга мярка той уточни надзор върху концесионираните обекти, защото в този бранш те са най-вече. " Последният случай беше Летище " София ". Изпуснахме опцията да си запазим летището. Сега ще се възползваме от опцията за прецизен надзор върху концесионните контракти върху тези обекти ", безапелационен бе социалистът. Не на последно място той уточни и подсилване, и стабилизиране на " Български пощи ". " Залагаме и ясна стратегия за повишение на сигурността по пътищата - нов Закон за придвижване по пътищата ", заключи Георги Свиленски.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР