БСП има план за първите 100 дни на следващия парламент

...
БСП има план за първите 100 дни на следващия парламент
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: Радев е безспорен лидер в изборите, БСП с план за първите 100 дни

БСП има проект за първите 100 дни на идващия парламент и бюджет за 2022 година, в случай че завоюва изборите. Какви са целите на социалистите?

" Още на предишните избори беше реализирано едно съществено изборно обединяване на огромен брой леви партии и обединения. Сега се водят договаряния с още три. Говорим за разширение на ветрилото на левите обединения в България. Доколко новият политически план действително ще навлезе в политическия живот - ще забележим на изборите, защото прогнозите доста мощно варират. За да се получи един сериозен политически резултат на избори, би трябвало да има сериозна мрежа от организации ", сподели някогашният народен представител от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че такива организации в страната имат доста малко партии.
" Една от тях е Българска социалистическа партия. Пожелавайки триумф на сътрудниците и гледайки техните изяви, сега по-скоро виждам едно приповдигнато въодушевление, зад което не стоят нито доста ясни стратегии, нито доста ясни цели. Трябва да се показват стратегиите на обединенията, които ще вземат участие в изборите. Това следва да се случи в предизборната акция. Нашата стратегия е декларирана. Българска социалистическа партия има една съществена цел - стабилизиране на обстановката в България, излизане от многото рецесии, в които попада страната ", добави проф. Михайлов.

По думите му в този момент сме в следващата рецесия - енергийната. " Преди няколко дни ръководителят на нашата партия предложи няколко ограничения, които са доста съществени и ние ще ги предложим. Това са ограничения, свързани с понижаване цените на горивата, намаляването на цените от дребната потребителска кошница, както и даването на така наречен " енергийни дотации ". В началото на Ковид рецесията, когато всички анализатори споделяха, че ще прерасне в икономическа, политическа и че следствията от пандемията няма да бъдат толкоз медицински, колкото стопански, тогава Българска социалистическа партия предложи да се постави таван на цените на стоките. Тогава бяхме охулени от всички ", акцентира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Михайлов е безапелационен, че ще създадат всичко допустимо да сформират държавно управление, защото хората към този момент са обезверени. Попитан дали е предстоящ ход Българска социалистическа партия да поддържа двойката Румен Радев - Илияна Йотова за президентските избори, той отговори: " Това е напълно логически ход на Българска социалистическа партия. Политическата кариера на господин Румен Радев е инициирана от Инициативен комитет. Българска социалистическа партия направи всичко допустимо и невероятно Радев да завоюва с голямо болшинство предходните избори. През своя мандат той се прояви като автентичен обединител на нацията против обединявания в обществото, които тревожеха надълбоко цялата нация. Президентът не е кукла, той не е парадна фигура, която да взе участие във повдигането на знамето по време на национални празници, да посреща делегации. Той е обединител на нацията, когато тя е застрашена. "

Проф. Георги Михайлов счита, че Румен Радев е неоспорим водач в тези избори. А във връзка Ковид рецесията - от Българска социалистическа партия упорстват за разяснителна акция за имунизациите. И съгласно него има доста нерешени проблеми в опазването на здравето ни.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР