БСП има концепция за промени в Конституцията. Резервирани сме, но

...
БСП има концепция за промени в Конституцията. Резервирани сме, но
Коментари Харесай

Явор Божанков: Искаме гражданите пряко да се жалват в Конституционния съд

" Българска социалистическа партия има идея за промени в Конституцията. Резервирани сме, само че в глава " Съдебна власт " желаеме жителите директно да се жалват в Конституционния съд. Необходимо е и отводите на прокуратурата да образува и да повдига обвинявания да могат да се апелират за правосъден надзор върху актовете на основния прокурор ".

Това съобщи Явор Божанков от Българска социалистическа партия в " Офанзива " по Нова телевизия.

Той показа, че има някои точки, по които има консенсус сред съдружните сътрудници.

" Фигурата на основния прокурор би трябвало да има по-орязани пълномощия и да има ясна отчетност. Също по този начин да бъде освобождаван с избран механизъм и да не се намесва в работата на обособените прокурори ", показа той. И добави, че предложенията за промени в правосъдната система на опозициията е за възторженостти.

" Трябва да има разделяне във Висш съдебен съвет - съдии да не гласоподават за основен прокурор, а прокурори - за висш арбитър във Върховен касационен съд. Да се основат две колегии, които да не се намесват в кадровите си политики ", счита Божанков. По думите му сега всеки прокурор може на доктрина да проверява основния, само че това не се случва, тъй като са му подчинени. Нужен е вид за без значение следствие на основния прокурор,той би трябвало да бъде магистрат ", безапелационен е депуатът. " Трябва да има разделяне във Висш съдебен съвет - съдии да не гласоподават за основен прокурор, а прокурори - за висш арбитър във Върховен касационен съд. Да се основат две колегии, които да не се намесват в кадровите си политики ", счита Божанков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР