БСП и ВМРО подкрепят намаляването на държавната субсидия за партиите,

...
БСП и ВМРО подкрепят намаляването на държавната субсидия за партиите,
Коментари Харесай

БСП и ВМРО подкрепят намаляването на партийните субсидии, но не и до 1 лев

Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация поддържат намаляването на държавната дотация за партиите, само че не и до един лев за получен глас на парламентарни избори, както предлага министър председателят Бойко Борисов.

Националният съвет на Българска социалистическа партия разгласи непосредствено, че не поддържа предлагането на ГЕРБ за понижаване на партийната дотация от 11 лв. на 1 лев. Пленумът на партията разпореди на парламентарната група да стартира експертен и политически спор за понижаване на дотацията, което да дава отговор на гражданските упования, без да заплашва действието на политическите партии.

Евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки също ще се разгласи за понижаване на дотациите, само че без да се ангажира с съответно предложение.

“При всички случаи дотациите за партиите би трябвало да бъдат понижени и ще бъдат понижени “, сподели Джамбазки пред “Нова телевизия “.

“Дали (субсидията) ще е 1 лев (на глас), дали ще е някаква друга от тази цифра, само че би трябвало да е понижена. Това е публичното очакване и е наложително да се случи. Нашите представители вършат разнообразни оферти. Има вид да има таван на субсидиите”, разяснява той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР