БСП и Възраждане са напът да се хванат за гушите

...
БСП и Възраждане са напът да се хванат за гушите
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Корнелия и Копейкин се бият за Волгин

БСП и „ Възраждане ” са напът да се заловен за гушите поради известния радио водещ Петър Волгин. Още преди към месец Lupa.bg заяви, че журналистът е най-вероятният лидер на евролистата на „ Възраждане ”. Тази вест обаче будела последна паника на „ Позитано ” 20, тъй като с Волгин отпред партията на Костадинов се превръщала в непреодолима конкуренция за Българска социалистическа партия на евроизборите.

„ Единствената ни вяра е, Петър Волгин да откаже предлагането на „ Възраждане ”. Той към момента не е дал отговор на Костадин Костадинов и нека не му даде позитивен подобен ”, споделиха опасенията си социалисти.

От „ Позитано ” 20 разкриха пред Lupa.bg, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към този момент правела опити за контра предложение към Петър Волгин с вярата да го склони да поведе алената евролиста, вместо тази на „ Възраждане ”.

Нинова разчитала на това, че двамата с Волгин са съученици и по тази линия ще успее да го убеди. В противоположен случай можело да се наложи самата тя да оглави евролистата на Българска социалистическа партия.

„ Ако Волгин одобри офертата на „ Възраждане ”, ние би трябвало да предложим равностойна по популизъм фигура за лидер, другояче хората на Копейкин ще ни отнесат... ”, проучват обстановката на „ Позитано ” 20.

От друга страна все по-силни били гласовете в Българска социалистическа партия, които упорстват Корнелия Нинова при всички положения да застане отпред на алената листа за Брюксел. „ Тя би трябвало да откри метод да се отдръпна от лидерския пост в този момент и да отпуши Българска социалистическа партия ”, твърди една огромна група в столетницата. Към нея се причислявал и Румен Овчаров, който преди дни намерено съобщи позицията си по въпроса.

Овчаров се опитвал да убеди Нинова, че заминаването за Брюксел няма да е политическа пенсия за нея, а късмет за въздействие в Европарламента и опция да се опълчи на „ станишевизма ” в Екологичен потенциал.

Самата Корнелия Нинова обаче към момента не била взела никакво решение и щяла да работи съгласно условия. " Няма да ме видите като евродепутат. Аз не съм Сергей Станишев ", сподели тя преди месец. През април обаче нещата може да се преобърнат на 180 градуса. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР