БСП и Възраждане открито опитват да саботират приемането на съдебната

...
БСП и Възраждане открито опитват да саботират приемането на съдебната
Коментари Харесай

Скандал в НС след изказване на Божанков. Обвини БСП и Възраждане в саботаж на съдебната реформа

" Българска социалистическа партия и " Възраждане " намерено пробват да саботират приемането на правосъдната промяна. Може би това е и опит в тази посока тъкмо с тези процедури, тъй като не могат да кажат намерено, че са против правосъдната промяна и упорстват за " други по-важни неща ". Каквито и да са задачите зад кадър, това не оправдава обстоятелството, че се качват на гърба на жертвите и нещастието на хората и я употребяват за грозна, популистка изразителност ", съобщи Явор Божанков.

 

Повод за острите думи на Божанков стана искане от страна на Българска социалистическа партия и Иван Ченчев, който от трибуната на Народното събрание прикани ръководителят на правната комисия Стою Стоев да форсира работата по отчета и в пленарна зала да стартира разглеждането на " всичко, което касае войната по пътищата ". Ченчев даже цитира от трибуната вест от последните минути за злополука край Кюстендил, където майка е седнала зад кормилото си след приложимост на огромно количество алкохол. В колата са пътували и двете й деца. При случая няма починали.

 

Изказването на Божанков провокира и изключително остра реакция от страна на Георги Свиленски. Цончо Ганев също се ядоса и двамата с Божанков си размениха реплики в залата.

 

" Преди няколко седмици приканих Божанков рядко да идва на трибуната - приказва лъжи, спекулира и злоупотребява с правото си на депутат. Гласували сме в дневния ред като първа и втора точка да е правосъдната промяна. Трета и четвърта са наказателния кодекс. Вчера жена с двете си деца катастрофира с над 2 промила алкохол в кръвта. Само положителното стичане на събитията е, че няма жертви ", съобщи Свиленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР