БСП и ПП проведоха среща в Народното събрание на 9.11.2022

...
БСП и ПП проведоха среща в Народното събрание на 9.11.2022
Коментари Харесай

Беновска-Петков-Нинова: ПП и БСП, близост?! Петков и Нинова: Да! Бюджет за хората, не кабинет!

БСП и Политическа партия организираха среща в Народното събрание на 9.11.2022 година Илиана Беновска попита Кирил Петков и Корнелия Нинова каква е оценката им за срещата. Те направиха резюме на диалозите, само че не дадоха отговор съответно на нейния въпрос. Ето какво се случи:

Илиана Беновска: Може ли една оценка на тази среща, г-жо Нинова и господин Петков?

Кирил Петков: Всъщност, в случай че мога да заключа в нашата среща няколко неща, които стават очевидни! Приоритет номер едно е да пожелаваме дружно служебното държавно управление да внесе бюджет. Приоритет номер две е ясно да изразим, че политическите диспути за сформиране на държавно управление не са свързани с правенето на верния бюджет за хората, за тази зима, за следващата година. И приоритет номер три, да можем да дружно да се обединим, тъй че, без значение какво се случва с политическия цикъл, че ние ще създадем едни виновни дейности, тъй че дефицитът няма да излезе отвън рамките на естественото и все пак тези обществени политики, които са приоритет и на вас, и на нас, могат да бъдат изпълнени! Така че с това ви благодарим за срещата и се надявам да действаме дружно по тези тематики!

Корнелия Нинова: Може ли единствено нещо да кажа? Уважаеми сътрудници, този вид срещи не престават. Утре ще се срещнем с сътрудниците от ГЕРБ. Движение за права и свободи са удостоверили. Ще продължим тези срещи. Нашата цел е мощна обществена политика за отбрана на хората, рационална икономическа поддръжка за компаниите, с цел да е мощна стопанската система и всичко това да подсигурява финансовата непоклатимост на страната. Но желаеме да предупредим, че нямаме доста време! Ние към този момент сме като 9-и ноември!

Кирил Петков: Точно по този начин!

Корнелия Нинова: Данъчни закони, бюджет на две четения във всички комисии, в зала – изискват време. Затова опитахме се авансово, без значение от договарянията за държавно управление, преди да стартира цялата бюджетна процедура да реализираме най-малко единодушие. Така че, осведомяваме ви, че тези срещи ще продължат и евентуално по-късно, както и Вие казахте, в някаква група към бюджетна комисия, да реализираме единодушие в полза на хората! Благодаря Ви!

Илиана Беновска: Може ли да дадете оценка за срещата за нас, публицистите! Моля ви! Какво е това надменност?
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР