БСП и ГЕРБ са изравнили позиции сред имащите право на

...
БСП и ГЕРБ са изравнили позиции сред имащите право на
Коментари Харесай

Галъп: ГЕРБ и БСП са с изравнени сили

Българска социалистическа партия и ГЕРБ са изравнили позиции измежду имащите право на глас, а поддръжката за митингите против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев се затвърждава. Това демонстрират резултатите от изследване на " Галъп Интеренешънъл ", извършено от 3 до 11 септември измежду 807 пълнолетни българи.

Българска социалистическа партия, която е с поддръжка от 13.5% от имащите право на глас, сякаш наподобява малко по-мобилизирана от партията на премиера Бойко Борисов (13.2%), само че в социологически проект двете цифри на процедура значат едно и също. В същото време инспекция измежду най-твърдо решилите да гласоподават демонстрира по-ниска убеденост при ГЕРБ.

" Това се дължи евентуално на обстоятелството, че теренът на проучването улавя резултатите на огромния митинг от 2 септември, който носи вреди на ГЕРБ. Вероятно има и прочут резултат на непрестижност. Изследването няма по какъв начин да улови резултатите на вътрешнопартийния избор в Българска социалистическа партия. Няма по какъв начин да улови и последните резултати на вчерашната акция, обвързвана и с Мая Манолова, в Народното събрание ", показват от " Галъп ".

Оттам показват, че данните не могат да бъдат прогноза за избирателен резултат, а и са показани измежду всички, имащи право на глас, а освен измежду гласуващите.

24.9% от хората споделят, че няма да гласоподават, а 6.8 на 100, че ще зачеркнат " не поддържам никого ". Според " Галъп " обаче огромна част от тези, които споделят, че ще заградят " не поддържам никого ", в самия избирателен ден най-вероятно ще се откажат да гласоподават.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР