БСП и ГЕРБ продължават да си отговарят чрез пресконференции. Този

...
БСП и ГЕРБ продължават да си отговарят чрез пресконференции. Този
Коментари Харесай

БСП захапа лошо Борисов: Цариградско издържа 11 години, а Черни връх 11 дни

БСП и ГЕРБ не престават да си дават отговор посредством конференции. Този път от левицата свикаха брифинг по отношение на успеваемостта на плановете на ръководещата партия, предава Канал 3.

В началото на конференцията социалистът Георги Свиленски цитира вчерашната стенограма на Министерски съвет, където министър председателят Борисов разяснява подправените вести, ремонтите в столицата и сагата с " Цанков камък ".

" Искаме да разясняваме успеваемостта на плановете. Точно успеваемостта е главното обвиняване към плана " Цанков камък “, в който бяхме намесени, съобщи зам.-председателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Деница Златева пред медиите в централата на партията

Тя цитира премиера Борисов от стенограмата на Министерски съвет през вчерашния ден: " Нашето предоставяне на " Цанков камък” на прокуратурата в този момент е, тъй като не работи. Това е все едно да си направил цех за битови боклуци и той да не работи. Естествено, че ще търсят виновника за загубите, по тази причина сме дали в този момент Цанков камък на прокурор”.

" Не работим с подправени вести. Нека всеки, който излезе да ни опровергава, да заявява същото. Относно успеваемостта на завода за отпадък, огромната горделивост на Борисов, той трябваше да реализира съответни резултати – след преправянето на боклуци в завода, под 10% да отива на хранилище. Фактите сочат обаче, че единствено 2 години след откриването му, той не може да доближи тези проценти”, съобщи депутатът от левицата Георги Свиленски.

По думите му този огромен план за над 350 млн. сега не работи дейно.

" За да се приближи до мечтаната успеваемост, Столична община е принудена да пристъпи към сепарираща лента, към която работят 50 служащия в бели престилки и маски и разделят боклука”, съобщи той. Депутатът разяснява, че за това общината е оповестила през март социална поръчка за 6 млн. лева, а август за 2 млн. лева - меки ограничения, които да обучат тези 50 индивида да вършат разлика сред кутийка за безалкохолна напитка и парче винкел или стъклена от пластмасова бутилка. Той добави, че втората задача е да се обезпечи последователност или досегаемост на чиновниците до държавното управление. „ Голямата горделивост и успеваемост на Борисов е сведена до едни наши съграждани да сепарират ръчно боклука, откакто той към този момент е излязъл от завода. Предлагаме вместо тези 6 млн. да се дават за това, във всеки един квартал на тези хора, които по този начин или другояче обикалят по улиците и сепарират на място боклука, да им се дават пари да правят това, без да вървят до завода”, предложи социалистът.

Свиленски даде и различен образец - качеството на ремонтите в София. Той напомни, че 2007г. първият ремонт, който е направил Борисов, е този на " Орлов мост”.

" Къде е успеваемостта? Г-жа Фандъкова през вчерашния ден сподели, че на следващия ден ще завърши ремонтът и всичко ще бъде забравено. Не, няма да бъде забравено”, безапелационен бе той. Депутатът от Българска социалистическа партия изясни, че „ Орлов мост” е емблемата на ГЕРБ за всеки един ремонт – строителство, надзор, отговорност на компаниите и ощетяване на жителите. Той напомни, че на 12.08.2007г. приключва ремонтът, като 700 000 лева са дадени единствено за " Орлов мост”, а 1,2 млн. лева за правата от него до „ Ропотамо”. По думите му единствено 10 дни по-късно " Цариградско шосе” става " Цариградско море”, а " Орлов мост” е надиплен на коловози. Г-н Борисов няколко дни по-късно твърди, че компанията, която е направила ремонта, поема гаранцията от 5 год.

" Вчера на Министерски съвет той споделя: „ Какво желаете, 11 години тежкотоварни коли, камиони, таксита, рейсове, кой път ще издържи 11 години? Г-н Борисов, не 11 години, 11 дни не ви устоя ремонтът”, сподели той. Свиленски акцентира, че през днешния ден е Орлов мост, предходната седмица е бил „ Черни връх”, който единствено няколко месеца след огромния ремонт и стартирането на метростанцията, при един по-голям дъжд настилката се е напукала.

" Фандъкова сподели, че ще бъде ремонтирано за сметка на изпълнителя. Кой е изпълнителят, г-жо Фандъкова, и за чия сметка ще бъде изработен следващият ремонт – изпълнителят е Метрополитен - 100% общинско сдружение и още веднъж 100% столичани ще платят за повторно некачествения ремонт”, изясни той. Свиленски съобщи, че автомагистралите Марица и Тракия също са били ремонтирани наново на 3 месеца и малко преди да навърши година втората.

Георги Свиленски акцентира, че до момента в който през тези няколко дни ни занимаваха с " Цанков камък”, през вчерашния ден Министерски съвет е дал на концесия интермодалния терминал в Пловдив.

" Само преди 6 месеца искахме тази процедура да бъде спряна. Това е следващият обир на българското общество – дават се чартърен 71 декара, с построената инфраструктура, за 5 хиляди лв. на месец за 27 години. Съоръжението е издигнато за 12 млн. евро, а го даваме чартърен за цената на будка в центъра на София”, изясни той. Според него тази компания ще стане монополист и ще управлява връзките на всички транспортни компании с този терминал. „ Казахме, че компанията ще е пловдивска с 4 букви. Сега към този момент може да я кажем ПИМК. Да забележим дали те няма да са концесионер на летище „ Пловдив”, сподели още той.

В умозаключение Свиленски се обърна към ръководещите с думите:

" Когато някой желае да се алармира прокуратурата по отношение на успеваемостта на планове, предлагам на сътрудниците от ГЕРБ, които това лято не почиваха и даваха конференции от морето, в случай че намират нещо притеснително в това, което споделяме, още през днешния ден да създадат това”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР