БСП и ГЕРБ отново се захапаха относно правата на премиера

...
БСП и ГЕРБ отново се захапаха относно правата на премиера
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ отново се захапаха относно правата на премиера по време на предизборна кампания

Българска социалистическа партия и ГЕРБ още веднъж се захапаха по отношение на правата на премиера Бойко Борисов по време на предизборна акция.

Според левицата той ги надвишава и за това са сезирали  ЦИК и Съвет за електронни медии, както и европейски институции.  „ Той необмислено погазва всички правила и правила в законодателството по отношение на осъществяване на предизборната акция.  Използвайки държавния запас и публичните средства министър-председателят прави своята предизборна акция ”, съобщи на изключителна конференция в централата на Българска социалистическа партия секретарят на Изпълнителното бюро Христо Проданов и претендент за народен представител в 23 МИР София. 

Българска социалистическа партия сигнализира ръководителя на Европейския парламент - Давид Сасоли и ръководителя на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Перес.  От партията са сезирали и генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич, както и други политици и организации на най-високо равнище, ангажирани с гарантиране честността на изборите.  

„ На 7 март български малките екрани, вестници и онлайн медии излъчиха срещи с гласоподавателите на ръководителя на ръководещата партия ГЕРБ Бойко Борисов и претендентите Томислав Дончев и Николай Нанков. Репортажите, въпреки и без изискуемите от закона надписи, ясно демонстрираха тримата настоящи държавници да организират предизборни срещи и да вършат предизборни обещания, употребявайки държавен превоз, защита и логистика ” пише в писмо до европейските водачи и институции водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.



В писмото се показва, че това е крещящо нарушаване на Изборния кодекс , който не разрешава използването на държавен запас в предизборната акция и контролира финансирането на акцията и медийните предавания, с цел да подсигурява равнопоставеността на претендентите. „ Само трима министри не са претенденти за народни представители, което ни навежда на мисълта, че злоупотребата с държавни средства е планувана ”, подчертава ръководителят на Българска социалистическа партия , съобщиха от пресцентъра на партията.  

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР